Компанія «Воля» підтримала Перший всеукраїнський дитячий фольклорний фестиваль «Орелі», що пропагує вікові українські традиції родинного виховання.

Це партнерство чітко вкладається в обрані компанією напрями роботи в рамках принципу соціальної відповідальності бізнесу. Одним з них є інформаційно-освітні проекти для молоді. «Цей крок повністю відповідає нашим принципам. Підтримка таких проектів має величезне значення для забезпечення гармонійного виховання покоління, що зростає. Подібні заходи дають імпульс розвитку духовного потенціалу і таланту наших дітей, тобто вони важливі для культурного, соціального, економічного  розвитку України і сприяють зміцненню міжнародного іміджу нашої країни. Ми віримо в успіх цього почину», –  відзначив президент компанії «Воля» Сергій Бойко.

«Орелі» –  так у давнину називали дитячу колиску. Зазвичай цей предмет обстановки переходив з покоління до покоління, разом з нею передавалися й звичаї виховання дитяти. Фестивальна «Колиска» оселилася в Українському центрі народної  культури «Музей Івана Гончара». Завдяки цьому дітищу активних популяризаторів української культури, художника Петра Гончара та співачки Ніни Матвієнко, в наш ужиток повертається рідко вживане і таке ємке слово «плекання». Очікується, що під час фестивалю батьки (особливо – міські мешканці) відкриють для себе традиційний український контекст виховання-плекання. А на дітей … чекає справжнє свято! Впродовж цих двох днів вони займатимуться в майстернях народної творчості. Їх навчатимуть народні майстри зі всієї України – досвідчені педагоги. Цей всеукраїнський майстер-клас прикрасять своїми виступами 15 самобутніх дитячих колективів з різних регіонів країни. Тут прозвучать казки премудрих бабусь зо всієї України, Сашка Лірника та відбудеться презентація анімаційного фільму «Лис Микита».

Відео дня

Організатори планують зробити фестиваль щорічним, а його заходи проводитимуться протягом року по всій країні. Зокрема, в планах організаторів проведення фольклорних таборів, де діти вивчатимуть увесь цикл українських свят.

Співробітники «Волі» та їхні діти з нетерпінням чекають на фестиваль, адже всі акції, які пропонує суспільству музей Івана Гончара, сповнені добра і віри в майбутнє. Ми будемо свідками і співучасниками старту акції загальнонаціональної любові до дітей. І є щасливий знак у тому, що відкриють її колисанки у виконанні Берегині України – неповторної Ніни Матвієнко!

Фестиваль проходитиме 6-7 вересня 2008 року на території Українського центру народної культури «Музей Івана Гончара». 

За додатковою інформацією звертайтеся  в оргкомітет фестивалю:

Український центр народної культури "МУЗЕЙ ІВАНА ГОНЧАРА", 

Продюсерська компанія "ETNO SOUND"

Тел.  (044) 229-56-87, 288-54-19

email: orelifest@ukr.net

Компанія ВОЛЯ — провідний український провайдер телекомунікаційних послуг, який надає послуги доступу до пакетів телевізійних програм, високошвидкісного доступу в Інтернет, послуги найбільшого в Україні дата-центру, а також додатковий сервіс «відео-на-замовлення».

Аліна Сігда

Керівник відділу PR компанії ВОЛЯ

Тел./факс: 207-70-92

info@volia.com

www.volia.com/ukr