Київ. 28 серпня. УНІАН. 6-7 вересня в Українському центрі народної культури “Музей Івана Гончара” відбудеться Всеукраїнський дитячий фольклорний фестиваль “Орелі”.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомили організатори фестивалю.

За словами директора фестивалю Петра ГОНЧАРА, у ці дні в Музеї Івана Гончара можна буде спостерігати і стати безпосереднім учасником процесу виготовлення глиняних і дерев’яних іграшок, солом’яних і кукурудзяних ляльок та ляльок-мотанок. Народні ігри, пісні й танці, запевняють творці фестивалю, допоможуть дитині відчути гармонію світу в українській традиції.

Відео дня

За словами виконавчого директора фестивалю Мирослави ЩОКІНОЇ, дорослі й діти матимуть змогу доторкнутися до традиційних ремесел, побачити обряди, пов’язані з основними етапами формування та соціалізації дитини. Також батьки та вихователі зможуть довідатися про альтернативні методики виховання задля позбавлення дітей шкідливих впливів сьогодення.

У програмі фестивалю - колискові у виконанні Ніни МАТВІЄНКО, казки від Лірника Сашка та мудрих бабусь з різних куточків України, кращі народні традиції плекання здоров’я дитини від Євгена ТОВСТУХИ. Крім цього, організатори запланували у рамках фестивалю проведення виставки “Дитина у звичаях і віруваннях українського народу” з унікальними експонатами світу дитини, зібраними з музеїв усієї України, виступи дитячих фольклорних колективів з різних областей, огляд-конкурс дитячого автентичного вбрання.

Окремо 7 вересня з 11-ї до 13-ї години відбудеться круглий стіл на тему “Впровадження народного досвіду плекання дитини в сучасному українському суспільстві”, у якому візьмуть участь етнографи, фольклористи, музикознавці, медики, психологи, педагоги, методисти дошкільних навчальних закладів та осередків народної творчості.

Разом з Українським центром народної культури “Музей Івана Гончара” організатором фестивалю виступила продюсерська компанія “Ethno Sound”.