Київ. 27 серпня. УНІАН. Українські прихильники гри в “Монополію” приєднаються до встановлення світового рекорду з одночасної гри в 10-ти містах світу.

Про це сьогодні під час прес-конференції в УНІАН повідомив генеральний директор “Toy Toy Ukraine” Дірк ЛЮСТИГ.

Він наголосив, що ентузіасти гри в «Монополію» зберуться разом у Києві в парку Шевченка сьогодні о 16.00 годині. Зокрема, в парку планується зібрати більш як 100 дітей, які гратимуть за 25-ма столами, по чотири гравці й 1-му банкіру, який стежитиме за підопічними гравцями і оголошуватиме переможця стола. У встановленні світового рекорду також братимуть участь такі міста як Лас-Вегас, Токіо, Лондон, Богота і Пекін тощо.

Відео дня

Крім того, додав Д.ЛЮСТИГ, сьогодні гравці України і світу вперше побачать нову MONOPOLY Here & Now: The World Edition (Україна), яку надає компанія Toy Toy Ukraine – офіціальний представник компанії Hasbro в Україні. Він зауважив, що новинка гри полягає в тому, що відтепер серед 22 міст світу, які присутні в грі, Київ має свою пурпурову ділянку. За його словами, шляхом on-line голосування, яке проходило з 22 січня по 28 лютого, 70 міст світу боролися за право виграти одну із 22-х ділянок у всесвітній грі «Монополія». З усього світу було зібрано понад 5 мільйонів голосів. Київ було обрано як місто, що посідає одне з перших місць за кількістю шанувальників гри «Монополія». “За кількістю набраних голосів наше рідне «Місто каштанів» розмістилося у пурпуровому просторі. Поряд з нами опинилися Торонто та Стамбул”, - сказав Д.ЛЮСТИГ і наголосив, що Київ посів 16 місце серед 22 міст, що представлені в грі.

Під час прес-конференції перша гра MONOPOLY Here & Now: The World Edition.(Ukraine) була вручена заступнику голови Київської міської державної адміністрації Сергію РУДИКУ. Він наголосив, що факт участі Києва у всесвітньо відомій грі є позитивною подією для підвищення іміджу столиці України у всьому світі. Крім того, додав С.РУДИК, це є символічним напередодні проведення в Україні Євро-2012.