Київ. 19 серпня. УНІАН. 23-24 серпня в столиці Європейського Союзу Брюсселі громадські організації проведуть заходи, присвячені Дню незалежності України і чемпіонату Європи з футболу 2012 року, який має відбутися в Україні та Польщі.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив президент Європейської асоціації українців Олексій ТОЛКАЧОВ.

Він зазначив, що цього року, як і минулого, у Брюсселі всесвітньо відома скульптура Manneken Pis (“Пісяючий хлопчик”) буде одягнута в українське національне вбрання. Ця акція відбудеться 24 серпня. За його словами, цього ж дня українці відзначатимуть День Незалежності народними гуляннями, розповсюдження листівок та сувенірної продукції про Україну.

Відео дня

Він зазначив, що всі заходи будуть пов’язуватися з проведення Євро-2012 в Україні.

О.ТОЛКАЧОВ висловив сподівання, що проведення акції цього року сприятиме впізнаваності України у світі у зв’язку з проведенням Євро-2012.

Він також повідомив, що святкування Дня Незалежності України триватиме в Брюсселі два дні.

Зокрема, 23 серпня о 19.00 розпочнеться велика святкова вечірка, в якій візьмуть участь більш як 250 українців з усієї Бельгії та сусідніх держав.

Засновник Спільноти футбольних уболівальників “За! Красивий футбол” Вадим СКРИПНИК зазначив, що Україні треба формувати у світі позитивний імідж. За його словами, за спиною одягненого в українське вбрання Manneken Pis висітиме Державний прапор України, на якому вишито заклик “Welcome EURO-2012!”.

Голова всеукраїнської молодіжної громадської організації “Ліга молоді України “Молода сила” Зіновій ЧЕРПИЦЬКИЙ та заступник голови цієї організації Андрій МЯНОВСЬКИЙ зазначили, що планують провести молодіжне опитування українців у Брюсселі та киян щодо їх ставлення до Євро-2012