Київ. 14 серпня. УНІАН. Компанія «Лабораторія Касперського» (Росія) - виробник систем захисту від шкідливого і небажаного програмного забезпечення - виводить на ринок України нове покоління рішень для захисту домашніх користувачів від усіх видів інформаційних загроз - Антивірус Касперського 2009 і Kaspersky Internet Security 2009.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН керуючий директор компанії в Україні і Молдові Андрій СЛОБОДЯНИК.

Як передає кореспондент УНІАН, за словами А.СЛОБОДЯНИКА, запуск у продаж нових продуктів у країнах СНД і Балтії, зокрема і в Україні, буде здійснено 20 серпня 2008 року. Вартість продукту Антивірус Касперського 2009 становитиме 175 грн., а Kaspersky Internet Security 2009 – 290 грн. за одну ліцензію. При цьому нові антивірусні продукти можуть бути встановлені одразу на два комп`ютери, що, «по суті, робить вартість нових антивірусних продуктів удвічі нижчою», відзначив А.СЛОБОДЯНИК.

Відео дня

За його словами, компанія пішла на такий крок навмисно, враховуючи, що сьогодні в багатьох сім`ях є одразу декілька комп`ютерів. Продажі нових антивірусних продуктів здійснюватимуться через роздрібні мережі і партнерів компанії в Україні.

Старший менеджер з розвитку продуктів компанії «Лабораторія Касперського» Олександр ЛЕБЕДЄВ відзначив, що продукти версії 2009 об`єднали в собі переваги нового антивірусного ядра «Лабораторії Касперського», що забезпечує радикальне поліпшення швидкості сканування об`єктів, і передової технології контролю за активністю додатків HIPS, яка дає змогу блокувати нові різновиди шкідливих програм до їх вивчення аналітиками і внесення до антивірусних баз.

А.ЛЕБЕДЄВ повідомив, що актуальність виходу нових антивірусних продуктів пояснюється тим, що, за прогнозами експертів «Лабораторії Касперського», в 2008 році на нас чекає значне зростання чисельності нових шкідливих програм, кількість яких зросте приблизно в 10 разів і перевищить 20 мільйонів. У зв`язку з цим у Kaspersky Internet Security 2009 був реалізований принципово новий підхід до захисту, відповідно до якого в системі, що захищається, тепер здійснюється глобальний моніторинг шкідливої активності з метою повного запобігання дії інформаційних загроз на комп`ютер користувача.

Довідка УНІАН. Компанія "Лабораторія Касперського" - виробник систем захисту від вірусів, спаму і атак хакерів, компанія входить до п`ятірки провідних світових розробників програмного забезпечення для захисту інформації від інтернет-загроз.

"Лабораторія Касперського" є міжнародною групою компаній з центральним офісом у Москві і представництвами у Великий Британії, Німеччині, Франції, США, Японії, Південній Кореї, Китаї, Нідерландах, Польщі і Румунії. Партнерська мережа об`єднує понад 500 компанії більш ніж у 60 країнах світу. У компанії працюють близько 600 висококваліфікованих фахівців.

Серед клієнтів компанії Центральний Банк РФ, Ощадбанк, Татнафта, La Poste (Франція), Airbus (ЄС), Stemcor (Велика Британія), Міністерство освіти Франції, Міністерство закордонних справ Італії, BBC Worldwide (Велика Британія), Telecom Italia Mobile, Faber-Castell (Німеччина), France Telecom та інші компанії.

За даними А.СЛОБОДЯНИКА, спільний ринок антивірусного програмного забезпечення в Україні в 2007 році оцінюється у 8 млн. дол., з них 36% припало на продукти "Лабораторія Касперського".