02-03 жовтня 2008 року у Запорізькій торгово-промисловій палаті (м. Запоріжжя, бульвар Центральний, 4) відбудеться II Міжнародний інвестиційний форум, мета якого - залучення інвестиційного капіталу в ефективні проекти запорізьких підприємств, презентація  високоприбуткових інвестиційних інструментів. Організаторами виступають Запорізька обласна державна адміністрація, Запорізька обласна рада, Запорізька торгово-промислова палата, ЗОСППР «Потенціал».

Секції форуму:

· інвестиційний потенціал Запорізької області – презентація інвестиційних проектів;

Відео дня

· інститути інвестування;

· механізми залучення капіталу (фондовий ринок);

· гранти, програми технічної допомоги (сучасний стан).

Також заплановано такі заходи: виставка виробничих можливостей та інвестиційного потенціалу Запорізької області; тематичні круглі столи за напрямками: машинобудування, металургія, будівництво, сільське господарство, банківська діяльність та ін.; консалтингова секція практичного спрямування; науково-практична конференція за участю підприємств, громадських організацій та вищих навчальних закладів.

У рамках роботи Міжнародного інвестиційного форуму відбудеться спеціалізована виставка «Інвестиції. Банки. Страхування 2008».

Готується до випуску каталог інвестиційних проектів Запорізької області.

Форум орієнтований на підприємства-здобувачів інвестиційних ресурсів; компанії та осіб-власників вільного капіталу, які прагнуть ефективного його використання; банки, інвестиційні фонди, торговців цінними паперами; фахівців підприємств, які працюють на фондовому ринку; страхові компанії.

Формат заходу є максимально зручним, корисним та цікавим для учасників. Він збудований як серія пленарних засідань, на яких провідні бізнесмени, політики та представники ЗМІ обмірковують кожну з вищевказаних тем у режимі діалогу. До участі будуть залучені як державні органи, так і приватні організації, в тому числі закордонні та міжнародні фінансові інституції, консалтингові та експертні організації, представники дипломатичних кіл та торговельно-економічних місій у складі посольств іноземних держав в Україні.

Час роботи Форуму: 2 жовтня з 10:00 до 18:00; 3 жовтня з 10:00 до 17:00.

Прес-конференція відбудеться 2 жовтня о 12:00.

Реєстрація учасників проводиться Запорізькою торгово-промисловою палатою до 15.09.2008, розміщення інформації у каталозі до 01.09.2008 за тел. (061) 213-51-13, e-mail: info2@cci.zp.ua, www.cci.zp.ua. Акредитація представників ЗМІ до 30.09.2008 за тел. (061) 233-11-72, e-mail: pr@cci.zp.ua.

Довідка: У минулорічному форумі взяли участь понад 200 осіб та понад 100 організацій (з яких 15 банків, 16 інвестиційних компаній, 12 страхових компаній, 20 здобувачів інвестиційних ресурсів, понад 40 – учасники конференції), делегації з Литви, Австрії, Росії, Франції, Угорщини, Індонезії.

Оксана Матвієнко,

провідний менеджер з інформації

управління оргроботи

Запорізької торгово-промислової палати,

тел. (061) 233-11-72, e-mail: pr@cci.zp.ua