Київ. 6 серпня. УНІАН. Компанія Sintal Agriculture Public Limited, власник одного з найбільших агрохолдингів в Україні "Сінтал-Д", залучила 34,5 млн. доларів через приватне розміщення 15% своїх акцій. Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив генеральний директор організатора і ексклюзивного фінансового радника цього розміщення ІК Concorde Capital Ігор МАЗЕПА.

За його інформацією, ринкова капіталізація Sintal Agriculture Public Limited за підсумками розміщення сягла 230 млн. доларів. За підсумками перших двох днів торгів капіталізація компанії збільшилася більш як на 15%.

За словами І.МАЗЕПИ, продаж акцій відбувався у формі глобальних депозитарних розписок, випущених банком-депозитарієм Deutsche Bank. Загальна кількість депозитарних розписок - 4941300 млн. шт. вартістю 6,98 долара кожна. Весь обсяг розміщення було викуплено більш як 30 великими іноземними інвестиційними фондами, переважно із Західної Європи, Великої Британії, Росії.

Відео дня

За словами генерального директора Sintal Agriculture Public Limited Вадима МОГИЛИ, кошти, отримані від приватного розміщення акцій, компанія планує спрямувати на подальше розширення земельного банку, придбання додаткового сільськогосподарського обладнання, зокрема нових елеваторів, що дасть компанії змогу отримувати додатковий дохід від торгівлі зерном, а також на поповнення обігових коштів.

Довідка УНІАН. Інвестиційний банк Concorde Capital надає повний спектр інвестиційно-банківських послуг в Україні, Росії та країнах СНД.

2008 року за підсумками панєвропейського дослідження Thomson Reuters Extel Survey Concorde Capital другий рік поспіль визнано найкращим інвестиційним банком у номінації «Аналітика по ринку акцій. Україна». Операція компанії з продажу «Електрон Банку» австрійському Volksbank International визнана Інститутом Адама Сміта «Найкращою операцією зі злиття і поглинання 2007 в Україні».

У поточному портфелі Concorde Capital – більше 10 операцій в M&A на суму понад 2 млрд. доларів і за приватними розміщеннями і IPO на суму понад 1 млрд. доларів.

Компанія Sintal Agriculture Public Limited - власник одного з найбільших агрохолдингів в Україні "Сінтал-Д", великого виробника сільгосппродукції. Загалом, станом на червень 2008 року, під контролем компанії 78 тис. га землі, розташованої в Харківській і Херсонській областях.