Київ. 28 липня. УНІАН. Директор Державного концерну "Укрторф" Віктор ЮРЧЕНКО просить Генеральну прокуратуру порушити кримінальну справу з приводу рейдерського захоплення концерну.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Як повідомляється в тексті відповідної заяви В.ЮРЧЕНКА до Генпрокуратури від 25 липня 2008 р., поширеній сьогодні на прес-конференції, 24 липня 2008 року о 10 ранку на підприємство прибули головний виконавець Відділу державної виконавчої служби Печерського районного управління юстиції в Києві ВАСИЛЬЄВА О.В. разом з головою Правління ВАТ "Тайга" СОБЧЕНКОМ В.М. і понад 20 невідомими особами міцної статури. "ВАСИЛЬЄВА О.В. почала вимагати, щоб ми з працівниками Державного концерну «Укрторф" Міністерства вугільної промисловості України протягом 20 хвилин залишили приміщення будинку №65 на вул. Червоноармійській", - сказано в заяві.

Відео дня

"Після цього з відома головного державного виконавця ВАСИЛЬЄВОЇ О.В., невідомі особи на чолі із СОБЧЕНКОМ В.М. почали виносити все майно з приміщення і вибивати двері кабінетів Державного концерну "Укрторф", - наголошується в документі.

Як повідомив В.ЮРЧЕНКО, судова тяганина навколо приміщення на вул. Червоноармійській триває не один рік. Останнє судове рішення, яке було ухвалено на користь ВАТ "Тайга", стосувалося Українського концерну торф`яної промисловості "Укрторф", який зараз перебуває в стані ліквідації та за зазначеною адресою вже не розташований.

За словами В.ЮРЧЕНКА, тепер за адресою вул.Червоноармійська, 65 (третій поверх) розташований Державний концерн "Укрторф", створений постановою Кабінету Міністрів України від 3 травня 2007 р. Попри надані документи про це, судовий виконавець ВАСИЛЬЄВА О.В. дозволила невідомим вивезти майно компанії, включно з печаткою та документацією.

В.ЮРЧЕНКО також повідомив, що вночі з 24 на 25 липня було встановлено ґрати на вході в приміщення "Укрторфу" і зараз працівників концерну не пропускають на роботу. Представники правоохоронних органів, присутні на місці, не вплинули на ситуацію, сказав він.

Як повідомляється в прес-релізі, поширеному на прес-конференції, ДК «Укрторф» (раніше - Український концерн торф`яної промисловості «Укрторф» свого часу мав на балансі всю будівлю на вул. Великій Васильківській (колишня Червоноармійська), 65, загальною площею 5,5 тис. кв. м. Проте наприкінці 90-х років ця будівля опинилася в руках комерційної фірми «Тайга», що привело до тривалої судового спору між цією фірмою і урядом України, який триває і нині.

Присутній на прес-конференції голова Конфедерації вільних профспілок Михайло ВОЛИНЕЦЬ своєю чергу зазначив, що, попри подану заяву, правоохоронні органи дотепер не втрутилися в ситуацію. "Я не можу зрозуміти, чому ще досі силові структури не відреагували, хоча сподіваюся, що таке реагування відбудеться, що, врешті-решт, інтереси держави буде захищено", - сказав М.ВОЛИНЕЦЬ.

Довідка УНІАН. Кабінет Міністрів України постановою від 3 травня 2007 р. № 689 створив Державний концерн “Укрторф”. До концерну увійшли підприємства Волиньторф, Житомирторф, Київторф, Коростишівський завод “Реммашторф”, Поділляторф (Хмельницький), Рівнеторф, Сумиторф, Чернігівторф і Укрінспаливо (Черкаська обл.).

Державний концерн “Укрторф” є державним господарським об`єднанням, контроль за діяльністю якого здійснює Міністерство вугільної промисловості.

Концерн координує роботу його учасників, яка здійснюється за принципом єдиного технологічного процесу, пов`язаного з видобутком і переробленням торфу.