Київ. 22 липня. УНІАН. Група компаній ViDi Group (Київ) планує до 2012 року інвестувати 300 млн. дол. у будівництво в Україні трьох автомобільних містечок.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив директор компанії «ВіДі Авто Менеджмент Груп» Артем ТКАЧЕНКО сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, компанія ViDi Group 2006 року прийняла рішення про реалізацію стратегії будівництва автомобільних містечок - принципово нового формату продажу легкових авто в Україні, завдяки якому клієнти матимуть нагоду обрати оптимальний для них автомобіль в одному з розташованих в автомістечку дилерських центрів, що відповідають усім стандартам виробника.

Відео дня

Зокрема, згідно з п`ятирічним стратегічним планом ViDi Group, компанія планує побудувати автомобільні містечка в Києві - «ВіДі АвтоСіті Кільцева», Борисполі (Київська обл.) - «ВіДі АвтоСіті Бориспіль» і Одесі - «ВіДі АвтоСіті Одеса».

А.ТКАЧЕНКО зазначив, що автомістечко «ВіДі АвтоСіті Кільцева» на території 7 га включатиме 4 дилерські центри (Toyota, Ford, Nissan і ще один бренд, який компанія не розкриває); автомістечко «ВіДі АвтоСіті Бориспіль» на території 4,5 га включатиме 5 дилерських центрів (Honda, Mazda і ще три бренди), а «ВіДі АвтоСіті Одеса» на території 10 га включатиме 7 дилерських центрів (Toyota і ще шість брендів).

Інвестиції в будівництво автомістечка «ВіДі АвтоСіті Кільцева» становитимуть 100 млн. дол., «ВіДі АвтоСіті Бориспіль» - 70 млн. дол., «ВіДі АвтоСіті Одеса» - понад 100 млн. дол.

Девелопером цих проектів є компанія «ВіДі Інжиніринг», а генпідрядником - «ВіДі Будівництво», які входять до складу групи компаній ViDi Group.

Передбачається, що будівництво «ВіДі АвтоСіті Кільцева» буде закінчено в 1 кварталі 2009 року, «ВіДі АвтоСіті Бориспіль» - в 1 кварталі 2010 року і «ВіДі АвтоСіті Одеса» - наприкінці 2010 року.

Також А.ТКАЧЕНКО зазначив, що сьогодні, 22 липня, було закладено перший камінь у будівництво дилерського центру Honda - першого дилерського центру автомобільного містечка «ВіДі АвтоСіті Бориспіль», розташованого на трасі «Київ-Бориспіль».

Як повідомлялося, першим 3S дилерським центром (абревіатура «Sales, Service, Spare parts» означає «продаж, обслуговування, запасні частини), побудованим ViDi Group, став «Тойота Центр Київ «ВіДі Автострада» (проект почав працювати в березні 2007 року). Загальний обсяг інвестицій у сучасний 3S-центр з продажу автомобілів Toyota становив 15 млн. дол.

Довідка УНІАН. ViDi Group - група підприємств, заснована 1994 року Віталієм ДЖУРИНСЬКИМ. До складу ViDi Group входять «ВіДі Автострада», «ВіДі Край Моторз», «Укравтопром-Інвест», «Українська торговельно-промислова компанія» та ін. підприємства. Оборот компанії 2006 року становив 438 млн. грн., 2007 року - 944 млн. грн. Чисельність персоналу - понад 1000 осіб.

ViDi Group планує збільшити кількість власних дилерських центрів з 6 2008 року до 17 2012 року. Ці дилерські центри становитимуть три автомобільні містечка - два в Київському регіоні й один в Одеському.

За підсумками 2007 року компанія ViDi Group продала 7 тис. автомобілів.