Київ. 21 липня. УНІАН. Приватні інвестори житлового комплексу по вулиці Лесі Українки, 82, в місті Вишневе Київської області мають намір оголосити голодовку, якщо завтра, 22 липня, депутати Вишневої міськради під час сесії не подолають вето міського голови на виділення 2 гектарів землі під нове будівництво для цих інвесторів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила приватний інвестор жилового комплексу по вулиці Лесі Українки, 82, в місті Вишневе Людмила ПОСТНИКОВА сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Вона нагадала, що раніше, 19 червня, депутати Вишневої міськради ухвалили рішення про виділення земельної ділянки для будівництва приватного будинку за кошти приватних інвесторів, проте голова міськради Анатолій ГОШКО ветував це рішення.

Відео дня

За словами інвестора Ігоря ЛОПАТЮКА, впродовж 2003-2005 років 72 сім`ї вклали більш як 10 млн. грн. у будівництво приватного будинку в місті Вишневе по вулиці Л.Українки, 82. Забудовник - підприємство «Будінвестхолдинг» - повинен був здати об`єкт в експлуатацію у другому-третьому кварталі 2006 р.

І.ЛОПАТЮК стверджує, що коли стало очевидне, що будівництво не завершиться, інвестори звернулися до прокуратури Києво-Святошинського району, яка передала справу у відділ з питань боротьби з економічною злочинністю. Відділ з питань боротьби з економічною злочинністю Києво-Святошинського району встановив, що забудовник не мав ліцензії на залучення коштів фізичних осіб.

Водночас, за словами інвесторів, прокуратура Києво-Святошинського району складу злочину не виявила.

Після цього інвестори звернулися до міськради Вишневого з проханням виділити 2 га землі для будівництва нового житлового будинку за рахунок їх коштів.

***Будівельна компанія «Будінвестхолдинг» створена в 2003 р. У тому ж році розпочалося будівництво житлового комплексу у Вишневому на вулиці Лесі Українки, 82, ціна квадратного метра в цьому комплексі на той час становила 2 250 грн. Інвестори повинні були вносити 100% передоплати. Кредити на житло надавали в банках «Мрія» і «Аваль» у заставу майбутньої квартири при 30% першому внеску.