Традиційно, ось вже з 1971 року ВАТ «АЗМОЛ» - найбільший європейський виробник масел і змащувальних матеріалів (м. Бердянськ, Запорізька область, Україна) - напередодні дня працівників нафтової і нафтохімічної промисловості проводить Міжнародну науково-технічну конференцію «Змащувальні матеріали». Десята, ювілейна конференція запланована на 2009 рік.

На ОАО «АЗМОЛ» (Відкрите акціонерне товариство «Азовські мастила і масла») вже відбулося перше засідання робочої комісії з підготовки 10-ої Міжнародної науково-технічної конференції: «Змащувальні матеріали 2009». Було визначено тематику, дату і місце проведення ювілейної конференції. Вона відбудеться 7-10 вересня 2009 року в місті Бердянську (Запорізька обл.)

- Головне завдання, яке ми ставимо при підготовці і проведенні конференції, – відзначив голова правління ВАТ «АЗМОЛ» Олександр Стахурській, - це обмін досвідом практичної діяльності, виходячи з міжнародної практики і з урахуванням ситуації, що склалася в нашій країні. Хоча, традиційно, велику увагу буде приділено і презентації новітніх розробок і досліджень в нафтохімічній галузі.

Відео дня

Підсумком засідання комісії стало затвердження попереднього складу міжнародного оргкомітету і редколегії, яка відповідатиме за підготовку збірки матеріалів наукових доповідей. За основу прийнято проекти плану підготовки і регламенту проведення конференції. Вирішено допрацювати їх з урахуванням висловлених зауважень і подати на затвердження.

Серед учасників попередньої конференції гості із понад 30 країн світу -  виробники, великі споживачі і постачальники сировини, а також  науковці. Гостями  конференції «Змащувальні матеріали» стали представники США, Великої Британії, Німеччини, Росії, Білорусі, Польщі, Швеції, Австрії та інших країн. Науково-технічну підтримку здійснювали УКРНДІНП «МАСМА», НУ „Львівська політехніка”, УДХТУ (м. Дніпропетровськ), РДУ нафти і газу ім. І.М. Губкіна, ФГУП „25 ДЕРЖНДІ МО Росії”,  ІПМ НАН Білорусі, ДП «ІЕГТ ім. Л.І. Медведя».