Київ. 10 липня. УНІАН. Об’єднання Народно-демократичної партії з політичною партією “Єдиний Центр” не повинно стати штучним проектом партії влади напередодні можливих парламентських виборів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявила лідер НДП Людмила СУПРУН сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

“Я закликаю українську політичну еліту об’єднатися в єдину політичну силу заради виведення держави із кризи. Таким об’єднувальним процесам сьогодні в Україні альтернативи немає. Нам необхідно відмовитися від принципу формування партійної влади “під вибори”, - пояснила свою позицію Л.СУПРУН.

Відео дня

Говорячи про перспективи існування НДП у спільному форматі з “ЄЦ”, вона поінформувала, “що на сьогодні із 189 тис. її партійців близько 2 тис. тимчасово призупинили членство в НДП на користь участі в “Єдиному Центрі”. “Ми подивимося, як в “Єдиному Центрі” будуть виконувати спільні домовленості про єдину політичну платформу і реалізацію політичної програми на тих засадах, за які виступає НДП. Якщо домовленості порушуватимуться, ми припинимо таку співпрацю”, - наголосила Л.СУПРУН.

Вона також повідомила, що ідеї об’єднання еліт у нову центристську політичну силу підтримав Президент України Віктор ЮЩЕНКО.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці червня Л.СУПРУН звинуватила “Єдиний Центр” у порушенні домовленостей та "переманюванні" партійців з НДП.