Київ. 9 липня. УНІАН. Експерти Агентства моделювання ситуацій сумніваються в тому, що уряд Юлії ТИМОШЕНКО буде відправлено у відставку.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив директор АМС Віталій БАЛУ.

"Навряд чи завершиться успішно спроба відправити уряд у відставку", - сказав він.

Відео дня

За словами В.БАЛИ, синхронність дій Секретаріату Президента і Партії регіонів, яка спостерігається останні декілька місяців щодо чинного уряду не "гарантує перемоги над ТИМОШЕНКО". До того ж не всі в Партії регіонів підтримують "союз" лідера партії Віктора ЯНУКОВИЧА з Президентом Віктором ЮЩЕНКОМ навіть попри те, що у них спільні інтереси: не допустити, щоб Ю.ТИМОШЕНКО стала главою держави, "для них це ще більш неприйнятно", ніж її прем`єрування, вважає експерт.

Водночас директор АМС відзначив, що в разі незатвердження парламентом змін до держбюджету така ситуація "розв`яже руки ТИМОШЕНКО щодо проведення проти них (політичних опонентів - УНІАН) інформаційної війни".

Разом з тим В.БАЛА не виключає, що до осені ситуація для уряду зміниться в позитивний бік. "Якщо будуть успіхи, то рейтинг ТИМОШЕНКО, який сьогодні дещо знизився, почне підвищуватися, що є невигідним ні для Секретаріату, ні для Партії регіонів", - вважає він.

Відповідаючи на одне з питань, яке стосувалося можливих кандидатур на посаду прем`єр-міністра, в разі відставки нинішнього уряду, В.БАЛА сказав, що за інформацією двотижневої давності на цю посаду розглядалися кандидатури секретаря Ради національної безпеки і оборони Раїси БОГАТИРЬОВОЇ, міністра оборони Юрія ЄХАНУРОВА, керівника групи радників прем`єр-міністра Віталія ГАЙДУКА і «навіть Арсенія ЯЦЕНЮКА».

"А тут у мене виникає питання, а хто ж тоді буде спікером? В.ЯНУКОВИЧ? Але це все одно, що Володимир КЛИЧКО стане секретарем Київради!", - відзначив експерт.

На його думку, "кращим спікером став би В.ЮЩЕНКО. Він би міг цілими днями в прямому ефірі говорити і говорити. Це б була для нього найкраща посада".

У свою чергу, заступник директора АМС Олексій ГОЛОБУЦЬКИЙ, коментуючи створення партії "Єдиний центр", висловив сумнів у його життєздатності.

"Це початок кінця президентської партії, оскільки будь-яка (політична) структура, створена бюрократичними методами, приречена на неуспіх", - сказав він.

Керівники АМС також висловили думку, що інформаційна політика всіх учасників протистояння слабо збалансована і малоефективна: БЮТ і уряд недостатньо активно обнародуватимуть свої явні досягнення, Секретаріат Президента дуже критикує БЮТ, уряд, прем`єра, Партія регіонів "вже давно вважає за краще виступати підспівувачем Секретаріату Президента, не обтяжуючи себе розробкою власної стратегії і веденням інформаційної політики".