Київ. 26 червня. УНІАН. Сьогодні в інформаційному агентстві УНІАН компанія “Воля” і Національний комітет спорту інвалідів України (НКСІУ) підписали договір про співпрацю.

За умовами договору, компанія “Воля” стане офіційним спонсором Національної паралімпійської збірної України з літніх видів спорту на XIII Паралімпійських іграх у Пекіні, а також офіційним спонсором НКСІУ.

За словами президента Національного комітету спорту інвалідів України Валерія СУШКЕВИЧА, компанія “Воля” - це передусім інформаційна компанія, і окрім фінансування вона також допомагатиме в доставці та опрацюванні інформаційних продуктів. Вже планується доставка якісного відеоматеріалу про перебіг Паралімпіади з Китаю через Інтернет.

Відео дня

Президент компанії “Воля” Сергій БОЙКО наголосив, що на підготовку паралімпійській збірній буде виділено достатньо коштів.

За прогнозами В.СУШКЕВИЧА, на літніх Паралімпійських іграх Україна впевнено увійде до десятки лідерів. Українські спортсмени виступатимуть у Пекіні в 11 видах спорту. На цьому етапі національна збірна налічує 125 спортсменів, які гарантовано візьмуть участь у Паралімпіаді-2008.

Довідка УНІАН. Компанія “Воля” — провідний провайдер телекомунікаційних послуг, який надає доступ до цифрових пакетів програм кабельного телебачення під торговою маркою “Воля Преміум ТБ™” і високошвидкісний доступ до ресурсів Інтернету під торговою маркою “Воля Бродбенд™”.

Відкриття Паралімпіади в Пекіні відбудеться 6 вересня 2008 р. З 7 до 16 вересня триватимуть змагання. 17 вересня – закриття Паралімпіади.

Цього року під час Паралімпійських ігор спортсмени змагатимуться в 20 видах спорту, які включають 471 дисципліну. Вперше до паралімпійської програми включено веслування. Практично всі так чи інакше повторюють програму великої Олімпіади, але є й кілька унікальних видів — голбол, бочча (гра з м`ячем) і регбі на інвалідних візках. Змагання з баскетболу, тенісу (великого й настільного), фехтування також відбуваються в інвалідних візках. З футболу влаштовують два турніри: по п`ять і сім осіб у команді.

Передбачається, що в Паралімпійських іграх у Пекіні візьмуть участь близько 6200 спортсменів з 162 країн.

Паралімпійська збірна України виступатиме в Пекіні в 11 видах спорту (легка атлетика, плавання, фехтування на візках, стрілянина з лука, футбол ДЦП, стрілянина кульова, веслування академічне, пауерліфтинг, настільний теніс, волейбол сидячий (жінки), дзюдо). Новими для української паралімпійської збірної сталі академічне веслування і стрільба кульова. Українська паралімпійська збірна завоювала 104 ліцензії, а це – 125 спортсменів, які гарантовано братимуть участь у Паралімпіаді-08

На попередніх Паралімпійських іграх в Афінах (2004 р.) Національну паралімпійську збірну України представляли 88 спортсменів, які змагалися в 9 видах спорту. Параолімпійська збірна України тоді зайняла 6 місце, завоювавши 24 золотих, 12 срібних, 19 бронзових медалей. Володарями нагород стали 40 українських атлетів. Окрім отриманих медалей їм вдалося встановити більш як 10 світових і паралімпійських рекордів.