Київ. 25 червня. УНІАН. «Укравтодор» 7 липня планує відкрити другу ділянку реконструйованої дороги Київ-Чоп довжиною 180 км.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив голова «Укравтодору» Петро КРАВЧУК.

За його словами, до Дня Незалежності 24 серпня відомство розраховує відкрити 118 км автодороги 1-ої категорії Дніпропетровськ-Харків.

Відео дня

Також «Укравтодор» планує в другому півріччі 2008 р. завершити роботи на під`їзді до автодороги Кіпті-Бачевськ, до кінця року відкрити під`їзд до міста Сарни – дорогу в Житомирській та Рівненській областях. Зараз ведеться інтенсивна робота на ділянці Ягодин-Ковель - відрізок 15 км у Волинській області від кордону Рівненської області у бік Ковеля.

Нагадаємо, «Укравтодор» будує трасу Київ-Чоп за гроші ЄБРР із 2000 р. Перший кредит дозволив відремонтувати ділянку від кордону з Угорщиною (Чоп) і Словаччиною (Ужгород) до м. Стрий (Львівська обл.) довжиною 220 км. Другий етап, також за рахунок кредиту ЄБРР, охоплює ділянку Київ-Чоп від Стрия до Буська (Львівська обл.) довжиною 180 км. Роботи на цій ділянці виконують турецька компанія «Онур» і македонська «Граніт». Кошти перших двох кредитів Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) за проектами “Відновлення автомагістралі М06 (Київ-Чоп) і реформа фінансування сектора автодоріг”, а також „Ремонт автомобільної дороги Київ-Чоп” загалом становили 175 млн. євро.

У грудні 2006 року «Укравтодор» і ЄБРР підписали кредитну угоду про надання ще 200 млн. євро для завершення ремонту автодороги Київ-Чоп (третій етап). Третій етап робіт охоплює ділянку дороги Київ-Чоп від м. Броди (Львівська обл.) до м. Житомир довжиною 313 км, він розподілений на шість контрактів. За першим контрактом, у рамках якого будується ділянка від м. Буськ до м. Рівне довжиною 93 км, роботи розпочато ще минулого року. В цілому роботи на автодорозі Київ-Чоп «Укравтодор» розраховує завершити до 2011 р.

Автомобільна дорога М-06 Київ–Чоп на ділянці від Чопа до Львова є частиною 5-го Пан`європейського транспортного коридору, на ділянці від Львова до Києва – 3-го Пан`європейського транспортного коридору.