Київ. 13 червня. УНІАН. Завтра в Києві в приміщенні Великої зали Національної музичної академії мистецтв ім.П.Чайковського відбудеться гала-концерт переможців першого всеукраїнського дитячо-юнацького конкурсу “Yellow Submarine” - на краще виконання музики “The Beatles” у вільній інтерпретації.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив сьогодні президент конкурсу – радник міністра культури і туризму України, директор єдиної в Україні Школи джазового та естрадного мистецтв, джазмен і музикознавець Петро ПОЛТАРЄВ.

За його словами, цей конкурс проходить в рамках Міжнародного фестивалю “The Beatles Fest”.

Відео дня

До складу журі конкурсу “Yellow Submarine” ввійшли не тільки музичні фахівці з України, але й інших країн Європи, зокрема, Німеччини, Люксембурга, Чорногорії. Відбувався конкурс у два етапи: перший – це прослуховування записів, надісланих до журі, яких було близько 100; другий – відбір переможців з 20 найкращих. Брали в ньому участь діти до 16 років – молодша група, та юнаки і дівчата до 21 року з різних міст України.

Дата гала-концерту, за словами президента конкурсу, збіглася в часі з приїздом одного з учасників гурту “The Beatles” Пола МАККАРТНІ. Він додав, що це є просто приємною випадковістю. Однак, як повідомив Д.ПОЛТАРЄВ, на завтра запланована зустріч П.МАКККАРТНІ з дітьми, які брали участь в конкурсі “Yellow Submarine” і є офіційна згода на це музиканта. За його словами, конкурсанти очікують, крім спілкування з відомим музикантом з ліверпульської четвірки, отримати від нього згоду бути почесним президентом “Yellow Submarine”, який планується проводити щороку.

За інформацією Д.ПОЛТАРЄВА, передбачається також, що медіа групою британського співака буде зроблено відеозапис найкращих виступів на гала-концерті в Києві для власного архіву П.МАКККАРТНІ.

Джазмен повідомив, що завтра в Консерваторії можна буде почути не тільки поки що невідомих, але талановитих юних співаків, але, наприклад, й виступ вже знаного гурту “Кобза”, який представить свою інтерпретацію творів “The Beatles”.

П.ПОЛТАРЄВ поінформував, що гала-концерт пройде як благодійна культурна акція для дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей.

“Я абсолютно переконаний, що більшість з того позитивного, що ми маємо сьогодні, сталося саме завдяки тому, що колись давно, в далекі 60-ті, через кордони та “глушилки” до нас увірвалася не просто нова музика – нова ідея, нове розуміння навколишнього світу. Я хочу, аби цим позитивним мисленням володіли всі юні українці, незалежно від їх соціального стану”, - зазначив П.ПОЛТАРЄВ.