Київ. 13 червня. УНІАН. Театральна компанія “Бенюк і Хостікоєв” презентувала новий DVD-диск "Бенефіс Богдана БЕНЮКА".

Як зазначив на презентації в агентстві УНІАН, продюсер компанії Мирослав ГРИНЧИШИН, це перша спроба представлення телевізійної версії святкування ювілею сучасного видатного українського актора театру та кіно - народного артиста України Богдана БЕНЮКА.

Він розповів, що бенефіс відбувся 3 грудня 2007 року з нагоди святкування 50-річчя Б.БЕНЮКА в Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка. Основою бенефісу стала театральна комедія «Швейк» Ярослава Гашека.

Відео дня

Поширення диску розпочалося одразу після презентації. Поки його можна купити лише в Києві. Коштуватиме він 45 гривен.

Сам Б.БЕНЮК наголосив, що цей проект є першою ластівкою, оскільки в Україні є багато творчих людей. “Ми повинні про них говорити, пам’ятати, вони повинні весь час крутитися на небосхилі нашого культурного простору, щоб ми розуміли те, що в Україні є свої Поли МАККАРТНІ”, - наголосив він.

Також в ході прес-конференції було презентовано нову виставу Київського театру на Подолі “Сто тисяч” Івана Карпенка-Карого. Б.БЕНЮК гратиме у виставі головну роль - Герасима Калитки. Як розповів режисер Віталій МАЛАХОВ, вистава була поставлена з нагоди 30-річчя творчої діяльності Б.БЕНЮКА. Планувалось, що це буде одноразова акція, але потім було прийнято рішення залишити її в репертуарі театру. Він повідомив, що на сьогодні білети на цю виставу розкуплені вже на декілька місяців вперед.

М. ГРИНЧИШИН розповів, що компанія “Бенюк і Хостікоєв” планує випустити на DVD-дисках всі свої спектаклі.