Київ. 6 червня. УНІАН. Вихід двох депутатів із демократичної більшості – це черговий етап юридичного оформлення широкої коаліції.

Про це заявив політичний експерт, радник прем’єр-міністра України Олег МЕДВЕДЄВ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

“Кілька місяців тому, попри юридичне існування коаліції парламентської більшості, склалася, фактично, інша коаліція. Її юридично не існує, вона не несе жодної відповідальності за свою діяльність, але має потужну силу впливу. Йдеться про широку коаліцію Президента та його секретаріату з верхівкою Партії Регіонів”, - сказав О.МЕДВЕДЄВ.

За його словами, не є таємницею, що плани щодо легалізації цієї широкої коаліції виношувалися і реалізовувалися Президентом, його Секретаріатом і Партією регіонів із самого початку існування демократичної коаліції.

Говорячи про причини виходу двох депутатів із коаліційної саме сьогодні, О.МЕДВЕДЄВ зазанчив, що Президент і опозиція знайшли найоптимальніше рішення для відправлення уряду у відставку. “Опоненти уряду ТИМОШЕНКО і демократичної коаліції розраховували на інфляційні процеси, як ключовий чинник, який сам по собі має знищити нинішній уряд. Але останні статистичні дані показують, що темпи інфляції пішли на спад, і прогнози на червень-серпень є оптимістичні. Це також пов’язано з тим, що Верховна Рада упритул підійшла до заміни керівництва Фонду держмайна і до кардинальних змін в системі управління цим майном. І, що найголовніше, це конфлікт навколо компанії Vаnco. Ця компанія через підставні структури у достатньо сумнівний спосіб отримала ліцензію на видобуток трильйонів кубометрів газу. Вартість цього проекту – сотні мільярдів доларів. Це вагомий аргумент для форсування подій”, - зазначив О.МЕДВЕДЄВ.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні голова Верховної Ради України Арсеній ЯЦЕНЮК на засіданні парламенту зачитав заяви народних депутатів України Ігоря РИБАКОВА (фракція БЮТ) та Юрія БУТА (фракція “Наша Україна – Народна самооборона”) про вихід із коаліції.