Київ. 6 червня. УНІАН. ТОВ «Мереф’янська скляна компанія» інвестувала 87 млн. дол. в будівництво скляного заводу з виробництва тари за NNPB технологією (Narrow Neck Press and Blow - вузькогорле пресовидування) в Харківській області.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив комерційний директор "Мереф’янської скляної компанії" Роман РИБАЧУК вчора на прес-конференції в УНІАН.

За словами Р.РИБАЧУКА, будівництво нового скляного заводу в Мерефі почалося восени 2006 року, а в травні 2008 року успішно завершилися технологічні випробування всіх ліній, і завод вийшов на проектну потужність - 300 млн. одиниць склотари різної місткості і форми на рік. Інвестиції в будівництво і запуск заводу становили 87 млн. дол. Термін окупності інвестицій - 8 років.

Відео дня

До складу нового склотарного заводу входять складовий цех потужністю 780 тонн шихти і 550 тонн кондиційного склобою на добу і склотарний цех потужністю 800 тисяч одиниць готової продукції на добу, обладнаний скловарною піччю рекуперативного типу потужністю 265 тонн скломаси на добу.

Як повідомив Р.РИБАЧУК, на сьогодні основний вид продукції, що випускається, - полегшені безбарвні пляшки. Планується, що 30% продукції реалізовуватиметься на внутрішньому ринку України, 70% - буде експортуватися до Росії і Європи.

При цьому, за інформацією комерційного директора, на сьогодні компанія розглядає можливість будівництва другої лінії - з виробництва кольорового скла. «З будівництва другої печі, швидше за все, проект буде узгоджено до кінця цього року, і наступного року почнеться будівництво нової печі», - сказав Р.РИБАЧУК. Він додав, що на сьогодні складно назвати точні інвестиції в будівництво другої печі, зазначивши, що, за попередніми даними, це може бути 35-40 млн. дол. - це вартість печі і машин.