Київ. 5 червня. УНІАН. Колишній керівник Державного комітету рибного господарства України Володимир ВОЛКОВ вважає, що його звільнення є технічною помилкою.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«Моє звільнення – це технічна помилка», - сказав В.ВОЛКОВ.

Відео дня

За його словами, на порядку денному засідання Кабінету Міністрів 28 травня не було питання про звільнення голови Державного комітету рибного господарства. «Але після того, як засідання Кабміну добігало кінця, і прем`єр-міністр пішла у важливих справах, з голосу було подано інформацію про звільнення і роздано матеріали. Я не був присутній на засіданні, і не знаю, хто подав. У протоколі написано, що з голосу було внесено інформацію про звільнення, і її було проголосовано. З цього я роблю висновки, що не було повністю дотримано процедуру, і це може бути технічною помилкою», - сказав В.ВОЛКОВ.

Він припустив, що причиною звільнення стали прозорі схеми роботи, які почав упроваджувати Держкомрибгосп. «Я думаю, що той підхід, який було запропоновано в Державному комітеті рибного господарства, дуже важко може вдарити по тих схемах, які зараз існують, особливо в аграрному комплексі. Якщо сьогодні ту форму прозорості покласти на ті схеми, які сьогодні працюють, то потрібно буде відповісти громадськості, куди ділися і діваються 13 млрд. грн., які сьогодні виділено на підтримку харчової промисловості», - додав В.ВОЛКОВ.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням від 28 травня №769-р звільнив В.ВОЛКОВА з посади голови Державного комітету рибного господарства України.

Як сказано в розпорядженні, В.ВОЛКОВА звільнено через несумлінне виконання своїх обов`язків - порушення Присяги державного службовця (пункт 6 частини 1 статті 30 Закону України “Про державну службу”).

На посаду голови Держкомрибгоспу В.ВОЛКОВА було призначено 31 січня 2008 року.