Київ. 4 червня. УНІАН. 5-8 червня в Києві відбудеться перший неофіційний чемпіонат Європи з футболу серед будівельних організацій, присвячений Євро-2012, пам`яті видатного футболіста київського «Динамо» і збірної СРСР Анатолія Пузача.

Про це сьогодні під час прес-конференції в УНІАН повідомив голова оргкомітету чемпіонату Віталій ТАРАСЕНКО.

Відео дня

За його словами, чемпіонат проводиться за підтримки Міністерства регіонального розвитку і будівництва і Міністерства України у справах сім`ї, молоді і спорту.

Як відзначив В.ТАРАСЕНКО, в чемпіонаті візьмуть участь команди провідних будівельних компаній України, а також команди з Туреччини і Білорусі. Серед українських команд представлені команди компаній «Київміськбуд», «Завод залізобетонних конструкцій ім.Ковальської», «ГДІП-Інпредбуд», «Метробуд», «Солбуд», «Сантехнік Лтд. і К» та інші. Від Білорусі в чемпіонаті візьме участь команда будівельної компанії «Вігвам Престиж», від Туреччини – збірна команда турецьких будівельних компаній, які працюють в Україні, організована «Міжнародним союзом бізнесменів України і Туреччини» (TUID).

«Ідея провести неофіційний чемпіонат Європи з футболу серед будівельних організацій народилась у зв`язку з тим, що саме українські будівельники перебувають на «передньому краї» підготовки до проведення в Україні Євро-2012. Всі будівельні компанії, які візьмуть участь у нашому чемпіонаті, мають безпосередній стосунок до підготовки до Євро-2012, наприклад, компанія «Київміськбуд» є генеральним підрядником з будівництва об`єктів до чемпіонату Європи. Всі будівельники люблять футбол, а в багатьох будівельних компаніях не перший рік існують власні футбольні команди, які відгукнулися на наше запрошення», - сказав В.ТАРАСЕНКО.

При цьому він наголосив, що перший неофіційний чемпіонат Європи з футболу серед будівельних організацій проводитиметься регулярно.

Після прес-конференції відбулося жеребкування команд – учасниць чемпіонату, під час якого вони були розбиті на групи.

Перший неофіційний чемпіонат Європи з футболу серед будівельних організацій проходитиме на території науково-тренувального комплексу ім. В.М.Банникова (Верхнє поле НСК «Олімпійський»).