Київ. 2 червня. УНІАН. Керівники держави повинні однозначно продемонструвати єдність у спільному баченні зовнішньополітичних пріоритетів України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив заступник директора Центру Разумкова Валерій ЧАЛИЙ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

В.ЧАЛИЙ відзначив політичну нестабільність в Україні як один із основних аргументів неготовності європейських партнерів перейти до нового етапу євроатлантичної інтеграції з нашою державою.

Відео дня

“Політична конкуренція не повинна впливати на досягнення ключових цілей зовнішньої політики”, - підсумував експерт.

Говорячи про інші проблемні питання у цій сфері, В.ЧАЛИЙ відзначив, що в Європі є стереотип, що 70% українців нібито виступають проти НАТО.

“Такі дані не відповідають дійсності, - сказав експерт. – Адже ця цифра включає і тих, хто ще не визначився щодо свого ставлення до перспектив членства України в Альянсі”.

Разом з цим, як наголосив В.ЧАЛИЙ, російські інформаційні агенції подають це як об’єктивну інформацію.

За словами В.ЧАЛОГО, Україну насправді ще мало знають в європейських столицях.

“Це має негативні наслідки для держави, особливо, коли йдеться про таку необізнаність з боку осіб, які приймають політичні рішення. Дуже багато спотвореної інформації про Україну отримуються через ЗМІ інших країн”, - повідомив він.