Київ. 28 травня. УНІАН. Українське представництво міжнародної правозахисної організації “Міжнародна амністія” (Amnesty International) відзначає недотримання Україною міжнародних зобов’язань із забезпечення прав людини.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявила керівник робочої групи кампаній організації в Україні Наталія ДУЛЬНЄВА.

Наводячи висновки Міжнародної амністії за 60 років існування зобов’язань, які взяли на себе країни світу з дотримання прав людини після прийняття відповідної декларації Організації Об’єднаних Націй, вона зауважила, що "люди, як і раніше, піддаються тортурам і жорстокому поводженню".

Відео дня

"Зокрема, це стосується 81 країни світу", - сказала вона.

При цьому Н.ДУЛЬНЄВА додала, що за даними Міжнародної амністії у 2007 році несправедливі судові рішення виносились щонайменше у 54-х країнах світу, і, як мінімум, в 77-ми країнах порушувалось право громадян на свободу слова.

Говорячи про дотримання прав людини в Україні, Н.ДУЛЬНЄВА та координатор Міжнародної амністії в Україні Вероніка АНТОНЕЦЬ зауважили, що в нашій державі, як і раніше, правоохоронні органи продовжують застосовувати тортури або інші форми нелюдського поводження з затриманими людьми; біженцям і надалі загрожує депортація чи небезпека стати жертвами расистських нападів, а заходи, що вживаються для боротьби із торгівлею людьми і насильствах в сім’ях, є недостатніми тощо.

Представники Міжнародної амністії в Україні закликають владу звернути увагу на стан виконання взятих країною міжнародних зобов’язань щодо забезпечення прав людини і вжити заходів щодо їх виконання