Київ. 23 травня. УНІАН. Народний депутат, кандидат на посаду Київського міського голови Микола КАТЕРИНЧУК не бачить вагомих підстав для непроведення столичних виборів 25 травня.

Про це він сказав сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За словами М.КАТЕРИНЧУКА, на сьогодні існує єдина проблема у питанні проведення цих виборів – це склад дільничних виборчих комісій.

Відео дня

Водночас він наголосив, що ця проблема «носить епізодичний характер» і не може загрожувати проведенню виборів. Він допускає, що на окремих виборчих дільницях можуть виникнути проблеми із вчасним підрахунком голосів, що може затягти оголошення остаточних результатів.

“Я не вважаю, що вибори можна зірвати чи відмінити, чи вони не відбудуться. Вони відбудуться у відповідності до чинного законодавства. Просто етап підрахунку голосів може затягтися тільки тому, що сьогодні деякі політичні сили можуть ігнорувати свою присутність і свою роботу у дільничних виборчих комісіях”, - сказав М.КАТЕРИНЧУК

У свою чергу, присутній на прес-конференції адвокат, кандидат у депутати Київської міської ради від Блоку Катеринчука Олексій РЕЗНІКОВ зазначив, що вказану проблему можна подолати, скоротивши кількість членів ДВК. За його словами, ці комісії зараз сформовані з урахуванням максимально допустимої кількості членів, але є й мінімальна норма.

Характеризуючи ефективність проведеної виборчої кампанії, М.КАТЕРИНЧУК висловив жаль, що через деякі проблеми з реєстрацією втратив два тижні і не розпочав кампанію вчасно. При цьому, за його словами, він взагалі вважає головним недоліком нинішньої виборчої кампанії її короткотривалість: "Головний недолік - це відсутність багато часу для того, щоб роз`яснити свою позицію".

За його даними, коли таки агітація була розпочата, 60% киян не знали, що він балотується на мери.

Водночас М.КАТЕРИНЧУК зауважив, що в цілому результатами проведеної роботи задоволений.

Кандидат у мери Києва при цьому звернув увагу на те, що кількість агітаційних плакатів здебільшого стосується його блоку, а не особисто його.

М.КАТЕРИНЧУК також наголосив, що за кількістю розміщених плакатів його сила перебуває лише на третьому-четвертому місці після БЮТ і Блоку Кличка, і навіть після Партії регіонів. За його словами, зіграло роль те, що ця реклама вдало розміщена та більш професійна.