Київ. 22 травня. УНІАН. Консалтингова компанія SHM Smith Hodgkinson (Велика Британія) виходить на ринок нерухомості України.

Про це сьогодні повідомив керуючий директор SHM Smith Hodgkinson Марк БЕЙЛІ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, компанія вирішила відкрити перший офіс на території СНД у Києві, тому що тут існують великі можливості для зростання бізнесу.

Відео дня

М.БЕЙЛІ також зазначив, що SHM Smith Hodgkinson сім років вела проекти з нерухомості і промисловості з великими українськими компаніями, серед яких - оцінка плаваючої бурової установки «Таврида» компанії «Чорноморнафтогаз», мережі автозаправних станцій «Нафта Україна», «Галнафтогаз» тощо.

За даними директора SHM Smith Hodgkinson Ukraine Дмитра СЕЛИВАНОВА, 80% прибутку компанії приносить оцінка нерухомості.

На думку експерта, найперспективнішими для освоєння в Києві є територія Лівого берега, а також передмістя столиці – Бориспільський і Броварський напрями.

Як прогнозує Д.СЕЛИВАНОВ, українцям слід очікувати корекції ринку ліквідної житлової нерухомості, що супроводжується періодом стагнації і зниження цін на 15-20% протягом року.

При цьому, уточнив він, багато що залежить від економічної стабільності в країні, темпів зростання інфляції.

Д.СЕЛИВАНОВ додав, що сьогодні багато квартир використовуються не за призначенням, стаючи об`єктами для інвестування і спекуляцій, хоча житлова нерухомість не приносить того доходу, який можна було одержати ще два роки тому.

На думку експерта, протягом найближчих 2-3 років пропозиція житла на ринку країни збільшиться у зв`язку з більш прозорими процедурами придбання землі (відновленням земельних аукціонів).

Довідка УНІАН. SHM Smith Hodgkinson була заснована у Великій Британії 1860 року. Компанія надає послуги з оцінки майна банкам, корпораціям, інвестиційним і девелоперським компаніям. Офіси компанії відкриті в Лондоні, Манчестері, Лідсі, Бермінгемі, в країнах Центральної і Східної Європи (Бухарест, Белград), а також у Південно-Східній Азії.

З 2004 року Smith Hodgkinson входить до групи компаній Gordon Brothers Group, міжнародної компанії, що надає фінансові і операційні послуги для промислових підприємств і компаній роздрібної торгівлі. Середньорічний обсяг продажів компанії – понад 40 млрд. дол.

Компанія відкрила офіс у Києві у вересні 2007 року, одержала ліцензію Фонду держмайна на оцінну діяльність у січні цього року.