Київ. 22 травня. УНІАН. Народний депутат України Дмитро ТАБАЧНИК (фракція Партії регіонів) вважає, що ЗМІ спотворили суть рішення Донецької міськради щодо україномовних шкіл.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Д.ТАБАЧНИК заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«Ми маємо типовий приклад тиражування недостовірної інформації. Я думаю, що ви та більшість ваших колег навіть у руках не тримали рішення Донецької міської ради. Там ніколи не йшлося про заборону дитячих садків і шкіл з українською мовою. Донецька міська рада прийняла рішення про те, що не закриваються школи та дитячі садки з російською мовою навчання, а якщо групи переводяться на навчання українською мовою, то для цього потрібна письмова згода батьків. На мою думку, це абсолютно правильне рішення», - сказав Д.ТАБАЧНИК.

Відео дня

Депутат послався на розмову з головою Донецької обласної ради Анатолієм БЛИЗНЮКОМ і з мером Донецька Олександром ЛУК’ЯНЧЕНКОМ. «Кілька телеканалів уже вибачилися та переробили сюжети, наприклад, "Тоніс", СТБ, ICTV. І досвіду немає, і поширювати нічого, і жарт навіть не виходить, тому що рішення я бачив. Там йдеться про те, що необхідна письмова згода батьків у разі переведення в групи з українською мовою навчання», - наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня сесія Донецької міської ради виступила проти планового збільшення кількості україномовних шкіл у місті.

«Для задоволення потреб населення Донецька в отриманні освіти рідною мовою не допустити: планового збільшення кількості учнів, які навчаються українською мовою, розширення мережі україномовних шкіл і класів; планового збільшення дитячих дошкільних установ і груп з українською мовою навчання», - сказано в рішенні міськради.

Депутат міськради Тетяна МАРМАЗОВА, яка займається питаннями освіти, заявила, що «це рішення жодним чином не означає заборону розвитку мережі шкіл з українською мовою навчання».

Тим часом, секретар Ради національної безпеки та оборони України Раїса БОГАТИРЬОВА 21 травня повідомила, що Донецька міськрада скасує своє рішення про недопущення збільшення кількості україномовних шкіл у місті, якщо воно незаконне.

«Я його (рішення – УНІАН) не читала. Але вважаю, що рішення, якщо воно прийняте і базується не на законних підставах, воно буде скасовано самою міською радою», - сказала Р.БОГАТИРЬОВА.