Київ. 21 травня. УНІАН. Народний депутат Антон ЯЦЕНКО (фракція БЮТ) пропонує ВР ухвалити законопроект “Про державно-правові гарантії захисту професійної діяльності журналістів”.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив сам автор законопроекту.

Він зауважив, що документ покликаний підвищити рівень захисту та гарантування прав і свобод журналістів при здійсненні ними професійної діяльності. Окремо у проекті закону йдеться також про відповідальність за порушення цих прав і свобод, перешкоджання журналістській діяльності з боку посадових осіб.

Відео дня

“За даними організації “Репортери без кордонів”, Україна посідає ганебне 92-ге місце у світі щодо стану свободи слова, - зазначив А.ЯЦЕНКО. – Прийняття закону сприятиме розвитку вільної преси в країні, зробить роботу представників ЗМІ безпечнішою”.

За словами А.ЯЦЕНКА, в законопроекті чітко прописаний механізм та гарантії вільного отримання та поширення інформації, безперешкодної акредитації представників ЗМІ, їхні права на проведення журналістських розслідувань тощо.

“Прийняття такого закону також наблизить українське інформаційне законодавство до вимог міжнародно-правових стандартів у цій сфері”, - зазначив депутат.

Відповідний законопроект зареєстрований у парламенті 16 травня.