Київ. 19 травня. УНІАН. Кандидат у мери Києва, голова Коаліції антикорупційних організацій, Ярослав МІСЯЦЬ прогнозує визнання недійсними виборів мера Києва.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

За його словами, підставою для ухвалення такого рішення може стати масовий підкуп виборців, а також членів територіальної виборчої комісії.

Я.МІСЯЦЬ сказав, що “кандидати на посаду мера Києва “бомбують” людей, а виборче право та волю людей замінюють на гроші, а також вміло використовують адміністративний ресурс”.

Він зазначив, що станом на сьогодні до нього надійшло декілька десятків звернень громадян, які стверджують, що отримували гроші від конкретних кандидатів на посаду мера столиці. “Таким чином, столичні вибори – це змагання грошей, а не достойних кандидатів. Воля свідомого виборця не береться до уваги і ніяк не впливає на результати виборів”, – заявив Я.МІСЯЦЬ.

На прес-конференції він підкреслив, що “не хоче бути у списку кандидатів-мільйонерів, корумпованих претендентів на посаду мера Києва, які намагаються на виборах відмивати гроші, що вже сягають десятків-сотень мільйонів, а потім, прийшовши до влади, отримати мільярди...”. Я.МІСЯЦЬ заявив, що знімає свою кандидатуру на посаду мера Києва, оскільки “нинішні вибори на посаду мера столиці та до Київської міської ради – це бізнес-гра, за правилами якої я грати не збираюсь”.