Київ. 16 травня. УНІАН. Міжнародні експерти стурбовані впливом інфляції на приплив іноземних інвестицій в Україну.

Як відзначив сьогодні на прес-конференції в УНІАН президент наглядової ради «Блейзер Фундації» (The Bleyzer Foundation) і радник європейсько-української Бізнес Ради (EU Ukraine Business Council) Едільберто СЕГУРА, високий показник інфляції в Україні непокоїть як іноземних, так і українських інвесторів, і може стати стримувальним чинником інвестицій в економіку держави.

У свою чергу, голова європейсько-української Бізнес Ради Моргам ВІЛЬЯМС наголосив, що високі показники економічного зростання і великий обсяг інвестицій в Україну давали підстави називати її найпривабливішою державою регіону. При цьому він вважає, що висока інфляція є чинником, який ставить під загрозу всі раніші досягнення України.

Відео дня

На думку Е.СЕГУРИ, для подолання інфляційних тенденцій український уряд повинен розробити довгострокову програму боротьби з інфляцією, яка буде зрозумілою населенню і міститиме конкретні заходи зі зниження рівня інфляції в державі.

Також він вважає, що в боротьбі з інфляцією уряд повинен забезпечити комплексність фіскальної, монетарної політики і заходів із збільшення товарної пропозиції. У свою чергу, Національний банк України повинен проводити м`якшу курсову політику.

Крім того, Е.СЕГУРА вважає необхідним внести зміни до державного бюджету України на 2008 рік для забезпечення його більшої збалансованості, а також певною мірою обмежити бюджетні витрати.

Загалом Е.СЕГУРА відзначив, що поступово Нацбанк України повинен перейти до політики таргетування інфляції, для чого необхідний підготовчий період, який займе 1-2 роки.