Київ. 16 травня. УНІАН. Блок Юлії Тимошенко попереджає киян про небезпеку їхньому здоров’ю через вживання пайків, які розповсюджуються в столиці у пакетах “від Блоку Черновецького”.

Про це заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН народний депутат від БЮТ Костянтин БОНДАРЄВ. Він продемонстрував представникам преси один з продуктових наборів, який було виявлено вчора в фурі біля Епіцентру на Кільцевій дорозі. Він звернув увагу, що на консервах, що входять до набору в пакетах з написом “Блок Черновецького”, відсутні будь-які позначки та етикетки, а, зокрема, гречка в запітнілих пакетах.

За його даними, близько 800 осіб такі продукти вже отримали.

Відео дня

“Заперечувати якість цих продуктів дуже важко”, - наголосив К.БОНДАРЄВ.

“Ідея нашої прес-конференції – це повідомити людей про серйозну небезпеку для їх здоров’я. Юридичні наслідки – це вторинне і цим ми будемо займатися”, - зазначив він.

Депутат повідомив, що юристи БЮТ вже займаються питання щодо надання правової оцінки таким заходам.

“Звичайно, я як народний депутат, буду звертатися до різних органів влади для того, щоб це не залишити просто так”, - запевнив К.БОНДАРЄВ.

У прес-конференції також взяв участь кандидат на посаду Київського міського голови на дострокових виборах Ярослав ГОДУНОК. Він повідомив, що про вантажівку з продуктовими наборами “від Черновецького” йому розповів експедитор, який віз дані товари, зателефонувавши вчора о 12.30. Я.ГОДУНОК приїхав до Епіцентру. Водій фури, за його словами, не знав, що перевозить, а експедитор вимкнув телефон і зник. Міліція приїхала за інформацією Я.ГОДУНКА лише через 2 години. До Епіцентру за дзвінком кандидата приїхали ЗМІ та представники виборчих штабів, куди він зателефонував.

В тому числі, повідомив Я.ГОДУНОК, приїхали й депутати Голосіївської райради Блоку Черновецького, які “відразу зникли, коли приїхало СБУ”.

Кандидат в мери повідомив, що в машині було виявлено 162 мішки, в кожному з яких по 9 пакетів з наборами.

“Я хочу зазначити, що не те, що не було сертифікатів на якість даної продукції, взагалі ніяких документів не було виявлено представниками міліції”, - наголосив Я.ГОДУНОК.

“І я просив би ЧЕРНОВЕЦЬКОГО і його команду не говорити, що це знову Держкомрезерв від Юлії Володимирівни”, - додав він.

Я.ГОДУНОК повідомив, що зі свого боку, як кандидат в мери, звернувся сьогодні в Київської міської територіальної виборчої комісії з приводу даної ситуації: “тобто надати конкретну юридичну оцінку даним діям”.

За його інформацією, через Службу безпеки вдалося завдяки відеозйомці, що є в наявності, вже встановити особу експедитора, і СБУ та МВС проводять зараз заходи, щоб знайти дану особу.

Він висловив сподівання, що причетні до цих неякісних “пайків” особи будуть знайдені досить швидко і до виборів.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні прес-служба Київради розповсюдила заяву, в якій повідомляється, що заступник Київського міського голови, секретар Київради Олесь ДОВГИЙ звернувся до Служби безпеки України і Генеральної прокуратури з проханням розібратися у провокації проти Блоку Леоніда Черновецького.

У його листах йдеться, що “політичні опоненти, об`єднавшись в боротьбі проти нашої команди (Черновецького – УНІАН), перейшли усілякі моральні та загальнолюдські межі”. Результатом цього, за його словами, є все частіше застосування брудних технологій та провокацій. О.ДОВГИЙ зазначає, що одним із таких прикладів є факт міфічної появи у Києві 15 травня вантажівки із зіпсованими продуктами харчування, вживання яких могло загрожувати життю людей, та з підробною агітаційною продукцією.

«У зв`язку з тим, що Блок Леоніда Черновецького не має жодного відношення до цієї акції, я переконаний, що зазначена провокація є запланованою та скоригованою спецоперацією представників штабу БЮТ та представників МВС», - наголосив у зверненні О.ДОВГИЙ.