Київ. 16 травня. УНІАН. 24 і 25 травня українська гоночна команда Racing TLM Ukraine Team візьме участь в одній з найбільш відомих, складних і небезпечних кільцевих перегонах світу «24 години Нюрбургрінга» (Німеччина).

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив один з пілотів команди Олексій МОЧАНОВ. Він представив журналістам членів команди, які також взяли участь у роботі прес-конференції: чемпіона України та торішнього переможця «24 годин Нюрбургрінга» Андрія КРУГЛИКА, досвідченого гонщика Олександра САЛЮКА і одного з найшвидших бізнес-пілотів Володимира КОНДРАТЕНКА.

О.МОЧАНОВ зазначив, що вперше в перегонах «Нюрбургрінга» візьме участь команда, повністю сформована з українських гонщиків. За його словами, цей проект готувався протягом року.

Відео дня

О.МОЧАНОВ повідомив, що «24 години Нюрбургрінга» - один з наймасовіших за кількістю учасників добових марафонів Світової автомобільної федерації. На цих перегонах традиційно збирається від 200 до 230 автомобілів на старті (230 машин - максимальна місткість траси). Відбуваються вони на трасі завдовжки 26 км. Дороги побудовані 1927 р. Цього року відбуватимуться 37-а за рахунком добові перегони на цій трасі. У заявочному листі, за словами гонщика, вже заявлено 230 машин для старту і ще 70 – перебувають у листі «очікування, які чекають, що виникнуть проблеми під час реєстрації в когось з тих, хто подав заявку раніше, і їх замінять».

Брати участь у перегонах наша команда буде на «Форді Фієста» з мотором 1,6 потужністю 173 кінські сили. Машин такого класу, за словами О.МОЧАНОВА, на перегонах зазвичай представлено до 20.

Водночас, як розповів пілот, на «Нюрбургрінгу» цього року вони будуть не єдиними представниками України. «В абсолютному заліку дуже серйозно виступатиме українсько-російський екіпаж, який зараз очолює список ТОР-20 німецького WWN”, - повідомив О.МОЧАНОВ.

За його словами, 28 травня о 13.30 в УНІАН команда Racing TLM Ukraine Team планує повідомити журналістам на прес-конференції про свій результат.

О.САЛЮК зазначив, що траса «Нюрбургрінгу» - одна з найкращих у світі і за дистанцією, і за якістю.

«Ми виглядаємо сьогодні, я вважаю, дуже гідно. Ми коли приїхали на перші перегони (попередні – УНІАН), то німці на нас трошки дивилися неначе з боку, але коли ми дійсно показали, що ми готові боротися за призові місця, до нас почали ставитися, природно, тепліше. І зараз, мені здається, наша команда може гідно виступити на чергових 24-годинних перегонах, до яких ми всі готові й докладемо всіх зусиль для цього», - наголосив О.САЛЮК.