Київ. 15 травня, УНІАН. Телеканал ICTV у день виборів мера Києва та депутатів Київської міської ради 25 травня оприлюднить дані екзит-пулу.

Про це повідомив на прес-конференції в агентстві УНІАН генеральний директор ICTV Олександр БОГУЦЬКИЙ.

За його словами, телеканал замовив опитування на виході з виборчих дільниць провідним соціологічним компаніям: Київському міжнародному інституту соціології (КМІС) у співпраці з фондом "Демократичні ініціативи" та залученням до польового етапу “Бюро статистичного аналізу”.

Відео дня

О.БОГУЦЬКИЙ повідомив, що після оприлюднення результатів екзит-пулу в ефірі ICTV о 22.00 у спеціальному випуску програми “Факти” вони одразу стануть доступними для ознайомлення на Інтернет-сайті телекомпанії: www.ictv.ua

Телеканал також готовий надати результати досліджень усім зацікавленим українським і закордонним ЗМІ за умови посилання на замовника та організатора опитування. О.БОГУЦЬКИЙ запевнив, що телекал надасть можливість усім зацікавленим мас-медіа безкоштовно отримати результати екзит-пулу.

“ Ми вважаємо, що в час, коли так багато різних соціологічних служб і різних цифр, наші глядачі заслуговують на інформацію з джерел, яким можна довіряти”, - зауважив О.БОГУЦЬКИЙ.

У свою чергу, генеральний директор КМІС Володимир ПАНІОТТО повідомив, що у рамках екзит-пулу буде опитано 10 тисяч виборців на 100 виборчих дільницях Києва.

За його словами, планується залучити 200 інтерв’юерів, і таким чином даний екзит-пул стане наймасштабнішим серед усіх, що проводили раніше у Києві.

Опитування розпочнуть з відкриттям виборчих дільниць о 8.00 і завершать о 20.00, щоб встигнути обробити результати. Похибка вибірки становитиме не більше 2% (без урахування дизайн-ефекту).

В.ПАНІОТТО зазначив, що даний екзит-пул має на меті отримати максимально достовірні та об’єктивні дані щодо воєвиявлення киян і підтримати прозорі, вільні та демократичні вибори.

За його словами, соціологічні дослідження, які на сьогодні друкуються у пресі, мають велику похибку, або взагалі складається враження, що їх просто “намалювали”.