«Профілактика ВІЛ – 8 коп./рік, діагностика ВІЛ – 59 коп/рік, лікування – 1,66 грн/рік на одну людину. Гарантії не передбачено» – такі слова записані у «фіскальних чеках», що роздаватимуться 16 травня активістами Всеукраїнської мережі ЛЖВ чиновникам по всій Україні в рамках акції «Життя. Недорого», присвяченої Всесвітньому дню пам’яті людей, які померли від СНІДу.

Не лише вшанувати пам`ять померлих, але й привернути увагу чиновників та суспільства до проблем боротьби з епідемією, зокрема, недостатнього державного фінансування – таке завдання ставлять перед собою організатори цього та інших заходів у переддень Дня пам’яті.

«Адже, передбачивши в бюджеті трохи більше 100 млн грн. на протистояння епідемії СНІДу в державі, Уряд оцінив життя одного українця у 2 гривні 33 копійки на рік! – говорить Володимир Жовтяк, Голова Координаційної Ради Всеукраїнської Мережі людей, які живуть з ВІЛ/СНІД: «Це означає, що в країні, яка займає І місце в Європі за темпами поширення епідемії, на профілактику, діагностику і лікування ВІЛ на одну людину на рік витрачається менше грошей, ніж коштує 1 гамбургер! А в цей час 40 українців щодня інфікуються ВІЛ!»

Відео дня

Окрім акції «Життя. Недорого», протягом тижня у Всесвітній День пам’яті відбудуться також традиційні концерти, свічкові ходи, панахиди, експозиції пам’ятних полотен (квілтів), інформаційні ярмарки, уроки толерантності та інші заходи.

Кожна людина, приєднавшись до акції, матиме можливість згадати тих, хто помер від СНІД, та висловити солідарність з людьми, які живуть з ВІЛ. 

******

З приводу додаткової інформації звертайтесь, будь ласка, до ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Тел: 467-75-69, 8067 406 49 00, E-mail: pr@network.org.ua. Контактна особа: Вікторія Гультай, керівник відділу зв’язків з громадськістю та організації подій.

Електронний варіант документів, що увійшли до прес-пакету, можна отримати на сайті Всеукраїнської мережі ЛЖВ:  www.network.org.ua