Київ. 15 травня. УНІАН. Лідер Громадянського руху «Народна самооборона», перший номер у списку НУ-НС на виборах до Київради Юрій ЛУЦЕНКО заявляє, що в останні 10 днів, які залишаються до столичних виборів (25 травня) очолювана ним політична сила переходить в активну передвиборчу фазу.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За словами Ю.ЛУЦЕНКА, наступні 10 днів «ми будемо проводити мобілізаційні заходи». При цьому він зауважив, що кандидати від НУ-НС планують робити усе від них залежне законними шляхами, «щоб ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ не став мером Києва».

Відео дня

Також Ю.ЛУЦЕНКО запевнив, що в разі обрання представників НУ-НС до Київради «ми готові контролювати діяльність кожної політичної сили (у Київраді), ми готові до функцій народного контролера».

За словами Ю.ЛУЦЕНКА, НУ-НС розробив програму розвитку Києва до 2020 року, і її передано для ознайомлення та підписання до БЮТ, після чого з цією програмою можуть ознайомитися Блок Віталія Кличка та інші демократичні сили.

Як сказав Ю.ЛУЦЕНКО, сьогодні необхідно суттєво відкоригувати закон про столицю, насамперед, у контексті розмежування повноважень міського голови та голови міської ради. За його словами, сьогодні столичний мер фактично об’єднує у собі повноваження «Президента, прем’єр-міністра і спікера, а це не дозволяє киянам здійснювати контроль над своїми обранцями».

Як зазначив Ю.ЛУЦЕНКО, Києву необхідно мати чіткий генеральний план розвитку, оскільки без нього місто розвиватиметься хаотично.

Також він повідомив, що розроблена програма передбачає інвентаризацію раніше проданої землі, вилучення незаконно проданих земельних ділянок, тимчасовий мораторій на продаж землі. Крім того, програмою передбачено збереження і відновлення старої частини міста, розвиток транспортної інфраструктури тощо.