Київ. 15 травня. УНІАН. Блок Литвина планує сьогодні подати позови до ЗМІ за використання “чорного” піару.

Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН кандидат на посаду Київського міського голови Віктор ПИЛИПИШИН.

“Сьогодні будуть подані позови до кожного медіа-ресурсу у розмірі 10 млн. грн. від мене особисто і від Блоку Литвина”, - сказав він.

Відео дня

За словами В.ПИЛИПИШИНА, отримані за судовим позовом гроші будуть направлені на будівництво дитячих центрів в Шевченківському районі. Він нагадав, що на будівництво таких центрів потрібно близько 200 млн. грн.

“Думаю, що ми покажемо приклад як треба ефективно використовувати кошти, якщо школа і суспільство певних політиків і бізнесменів не виховали, то ми будемо їх виховувати в судовому порядку”, - додав він.

На уточнююче запитання скільки саме позовів планується подати, В.ПИЛИПИШИН відповів: ”Зараз юристи рахують. Думаю, що подамо стільки, скільки треба для будівництва дитячих центрів в Шевченківському районі”. Зокрема, планується подати позови до “Мьюзік-радіо”, “Душевного радіо”.

В.ПИЛИПИШИН також повідомив, що він звернувся до кандидатів на посаду мера Києва з пропозицією провести дебати, щоб кияни могли отримати об’єктивну інформацію щодо кандидатів. За його словами, на сьогоднішній день відповідей від кандидатів він не отримав. Водночас В.ПИЛИПИШИН вважає, що він отримав відповіді у “вигляді написів на парканах, роликів на радіо, коментарів на телебаченні, коментарів в пресі”.

“Я так розумію, що мої конкуренти, які понаписували багато гарних програм, і які ніяк не можуть їх вивчити на пам’ять, щоб вийти на дебати, сьогодні дали мені відповідь на парканах та у негативних репортажах на телебаченні”, - сказав він.

В.ПИЛИПИШИН зазначив, що якщо сьогодні цих політиків і кандидатів, які використовують “чорний” піар, не зупинити, то вони після 25 травня прийдуть у київську владу“ і так містом будуть керувати”.

В.ПИЛИПИШИН також зазначив, що проблема виховання, зокрема, дошкільного дуже актуальна на сьогодні, і тому Блок Литвина ставить собі завдання комплексно підійти до розвитку такої освіти в Шевченківському районі.

В.ПИЛИПИШИН повідомив, що у минулому році його політичній силі вдалося повернути у власність району два дитячі садки, щодо третього дитячого садка “ще іде судова боротьба”. Він зазначив, що за останні роки в Києві було продано 72 дитячих садки, а збудовано лише 7, з яких 5 - комерційні.

За його словами, сьогодні місту не вистачає близько 300 дитячих садків, забезпеченість дитячими садками становить 66%. Понад 30 тис. дітей знаходяться поза межами виховання в дитячих садках, що, на переконання В.ПИЛИПИШИНА, є дуже серйозною проблемою.