Київ. 14 травня. УНІАН. Колишній керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, кандидат на посаду Київського міського голови Олександр ГАЛАКА вважає, що вибори в Україні перетворились на “національний спорт”.

Про це він сказав сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

“На мій погляд, погляд звичайного киянина, вибори в Україні перетворились на національний спорт, в якому є глядачі і гравці. Притому, що гравців – не більше 1 тис. осіб: 450 депутатів та представники Кабміну і Секретаріату Президента”, - сказав А.ГАЛАКА нагадавши, що з 2004 року вибори в Україні проходять практично щороку.

За його словами, з одного боку це кумедно, а з іншого – трагікомічно, оскільки в ситуації перманентної політичної кризи і відсутності економічної стабільності Україна втратила позитивний імідж.

Він вважає, що саме через цей “національний спорт” жоден серйозний інвестор не вкладатиме кошти в Україну.

О.ГАЛАКА зауважив, що вирішив балотуватись на посаду мера столиці, оскільки сам є киянином і його діти та родичі живуть в цьому місті, тому йому не байдуже, що відбувається в Києві. Він наголосив, що має достатній рівень професійних знань для керування містом.

За словами О.ГАЛАКИ, зараз багато політиків балотуються на цю посаду, вони критикують один одного, але жоден з них не здатен організувати, контролювати виконання необхідних завдань, а потім відповідати за свою роботу.

Він зауважив, що тривалий час обіймав високі посади в органах влади і досить відомий серед державних службовців, тому розраховує, що за нього проголосує саме ця категорія виборців.

О.ГАЛАКА також повідомив, що його передвиборча програма складається з трьох блоків: соціально-політичного, комунального та безпекового.

Зокрема, він вважає, що майбутній мер столиці повинен зосередитись на забезпеченні нормальних умов життя для людей похилого віку, створити умови для розвитку молоді, боротися з розповсюдженням наркотиків та алкоголізму.

Крім того, на думку О.ГАЛАКИ, у Києві необхідно вирішувати житлову проблему для черговиків, впровадити систему прийняття прозорих рішень та запровадження прозорих тарифів на комунальні послуги.

Водночас, кандидат в мери столиці наголосив, що головними завданням в столиці і в Україні загалом є боротьба з корупцією.

“Не подолавши корупцію у суспільства, немає жодної перспективи розвиватися“, - вважає він.

О.ГАЛАКА також зазначив, що фінансує свою передвиборчу кампанію переважно за власні кошти.

Довідка УНІАН. О.ГАЛАКА очолював Головне управління розвідки Міністерства оборони України з 2003 року. В січні поточного року Президент України звільнив О.ГАЛАКУ з цієї посади.