Київ. 14 травня. УНІАН. Авіакомпанія «Трансаеро» з 15 травня впроваджує на своїх рейсах, зокрема українських, два нові класи обслуговування - преміальний економічний і туристичний економічний класи.

Про це повідомила генеральний директор «Трансаеро» Ольга ПЛЕШАКОВА сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

«З київського напряму компанія починає впроваджувати новацію на своїх рейсах - з 15 травня компанія, планомірно розвиваючи якість обслуговування клієнтів, впроваджує вперше в своїй історії обслуговування за трикласним компонуванням на своїх напрямах - це обслуговування за бізнес-класом, за економічним преміальним і туристичним класом», - сказала вона.

До кінця 2008 р. «Трансаеро» також планує перейти на чотирикласне компонування місць у літаках, завдяки впровадженню 1-го класу обслуговування, сказала О.ПЛЕШАКОВА.

За її словами, преміальний економ-клас є класом підвищеної комфортності. Реєстрацію в аеропортах його пасажири проходять на спеціальних стійках, їхні крісла знаходяться в окремому салоні, одразу ж за бізнес-класом. Відстань між кріслами становить близько 90 см, пасажири отримують зручності, наближені до бізнес-класу, і поліпшене харчування.

О.ПЛЕШАКОВА зазначила, що преміальний економ-клас «трохи вище за вартістю туристичного та далекий, з погляду ціни, від бізнес-класу, проте близький до нього за комфортністю».

Своєю чергою головна перевага туристичного класу - доступна ціна, він призначений для пасажирів, яким важлива саме доступність авіаперевезення. Місткість «туристичних» крісел у літаку становитиме 40-50%, зазначила гендиректор компанії.

Довідка УНІАН. ВАТ «Авіаційна компанія «Трансаеро» почала польоти 1991 року. «Трансаеро» є другим найбільшим авіаперевізником Російської Федерації на міжнародних повітряних лініях.

З 1993 р. компанія виконала свій перший рейс за маршрутом Москва-Київ-Москва. Авіакомпанія літає до Києва, Одеси, Сімферополя.

Парк «Трансаеро» налічує 36 літаків: 1 Ту-214, 10 Боїнг-747, 10 Боїнг-767 і 15 Боїнг-737.

Маршрутна мережа компанії охоплює 85 напрямів. «Трансаеро» - єдина авіакомпанія Росії, яка виконує регулярні польоти в п`ять частин світу - Європу, Азію, Америку, Африку та Австралію.

Близько 85% пасажирських перевезень «Трансаеро» припадає на міжнародні рейси.

Загальний пасажирооборот авіакомпанії «Трансаеро» за перший квартал 2008 року збільшився на 43% - до 3,8 млрд. пас. км, компанією перевезено 791,5 тис. пасажирів - на 44% більше, ніж за три перших місяці 2007 роки).

У першому кварталі 2008 року «Трансаеро» зайняла друге місце в авіації РФ за пасажирооборотом і третє місце за числом перевезених пасажирів.