Київ. 14 травня. УНІАН. Кандидати у депутати Київської міської ради від Народно-демократичної партії закликають представників усіх політичних сил приєднатися до реалізації їхньої передвиборчої ініціативи і сприяти безоплатній передачі кожному киянину земельної ділянки у розмірі 10 соток.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у меморандумі, підготовленому НДП і оприлюдненому сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

НДП вважає, що усі політичні сили мають об’єднатися і здійснити спільно з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування правові, архітектурно-планувальні, організаційно-майнові заходи для того, щоб кожен громадянин, який проживає в Києві впродовж 2008-2009 років, набув право власності на земельну ділянку розміром 10 соток на підставі безоплатної передачі із земельних ресурсів, що належать київській міській територіальній громаді.

Відео дня

НДП заявляє, що право власності може бути оформлене у формі відповідного земельного сертифікату. Отримати право власності на вказані земельні ділянки в першу чергу мають ветерани Великої Вітчизняної війни, інваліди, пенсіонери та особи, що стоять на квартирному обліку. “Закликаємо докласти належних зусиль, аби кияни зреалізували своє право на отримання належної їм за законом земельної ділянки”, - йдеться у меморандумі.

На прес-конференції лідер НДП Людмила СУПРУН зазначила, що станом на сьогодні на заклик НДП вже відгукнулась Партія зелених України. Л.СУПРУН пообіцяла впродовж тижня інформувати киян про те, які ще політичні сили дали відповідь на ініціативу її партії.