Київ. 14 травня. УНІАН. До першої п`ятірки виборчого списку Соціалістичної партії України на виборах до Київради увійшли кандидат на посаду мера Микола ДАНИЛІН, Ганна РУДЕНКО, Сергій ПЕТЬКО, Микола ПІНЧУК і Михайло СТЕПАНОВ.

Як передає кореспондент УНІАН, першу п`ятірку сьогодні на прес-конференції в УНІАН представив особисто лідер СПУ Олександр МОРОЗ.

Говорячи про плани київських соціалістів, зокрема, М.ДАНИЛІН зазначив, що СПУ вже підготувала проект компенсації витрат при підвищенні цін на комунальні послуги. Крім того, соціалісти заявляють про свій намір відкрити соціальні магазини, націнка на продукти харчування в яких буде 0%.

Відео дня

У свою чергу Г.РУДЕНКО пообіцяла, що найближчим часом соціалісти спробують вирішити проблему житла для вчителів. Також М.ПІНЧУК підкреслив, що його політична сила в разі перемоги на столичних виборах відновить транспортний парк, і це дозволить значно підвищити якість надання послуг.

Соціалісти також заявили про свій намір розвивати громадський транспорт, а також затвердити нову програму будівництва підземних тунелів, надземних естакад, мостів.

Ще одним завданням М.ПІНЧУК назвав укладення прямих договорів із "Київенерго", "Київгазом" і "Київводоканалом", що дасть можливість здешевити тарифи на комунальні послуги й поліпшити їх якість.

Окрім цього, С.ПЕТЬКО запевнив, що соціалісти займуться проблемою моральної деградації суспільства. Він обіцяє зробити все для перетворення Києва на культурну столицю, а для цього потрібно відновити роботу дитячих секцій.

Також М.СТЕПАНОВ запевнив, що соціалісти завжди виконуватимуть свої зобов`язання й працюватимуть у рамках закону.

Крім цього, СПУ в разі свого проходження до Київради має намір зайнятися введенням мораторію на продаж землі в місті до моменту вдосконалення земельного законодавства, припиненням суцільної забудови столиці й підтримкою будівництва об`єктів соціальної сфери. Водночас, партійці заявляють про необхідність видачі безпроцентних кредитів на житло для киян.

Як зазначив О.МОРОЗ, СПУ розраховує набрати близько 7% на виборах до Київради.

Нагадаємо, вибори мера Києва й Київської міської ради призначено на 25 травня.