Київ. 13 травня. УНІАН. Всеукраїнська партія духовності і патріотизму та Всеукраїнська козацька партія підписали угоду про співпрацю.

Угоду лідер ВПДП Анатолій ШЕВЧЕНКО і лідер ВКП Богдан ВУЙКО підписали сьогодні під час прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

Як зазначив голова ВПДП, гетьман Українського реєстрового козацтва А.ШЕВЧЕНКО, головною метою діяльності його організації є відродження патріотизму і духовності серед молоді.

За його словами, ВПДП також виступає за те, щоб українська держава була побудована за принципами козацької демократії. Однак, зауважив А.ШЕВЧЕНКО, для цього необхідно або мати значні матеріальні кошти, або мати владу в своїх руках. “Ми вирішили, що козацтво має бути представлене на всіх рівнях влади, включно з Верховною Радою”, – заявив він.

У свою чергу Б.ВУЙКО повідомив, що 18 січня у Севастополі відбувся Установчий з’їзд Всеукраїнської козацької партії, а 12 травня Міністерство юстиції ухвалило рішення про її реєстрацію. Після проведення установчого з’їзду було досягнуто домовленості про підписання Угоди про співпрацю ВПДП і ВКП, згідно з якою партії об’єднають свої зусилля для участі у виборчому процесі і створення політичного блоку.

Відповідаючи на запитання журналістів, А.ШЕВЧЕНКО зазначив, що Президент України Віктор ЮЩЕНКО є одночасно й головним Гетьманом українського козацтва, отже, козацькі політичні структури “обов’язково будуть його підтримувати”. Також він додав, що новоутворена політична сила розраховує на підтримку військовослужбовців у запасі, освітян і представників інших професій.