Київ. 13 травня. УНІАН. Державні інтервенції на ринку зерна є економічно невигідними для регіонів через високу транспортну складову, заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН голова Вінницької облдержадміністрації Олександр ДОМБРОВСЬКИЙ.

«На сьогодні Вінницькій області запропоновано одержати зерно на Дунаєвецькому хлібокомбінаті в Хмельницькій області, приблизно за 250 км від Вінниці. Транспортне плече від Вінниці до Дунаївців і назад призводить до подорожчання того зерна, яке ми одержимо, приблизно на 5-10% порівняно з середньоринковою ціною, яка є на сьогоднішній день», - пояснив О.ДОМБРОВСЬКИЙ.

Відео дня

У свою чергу, голова Київської ОДА Віра УЛЬЯНЧЕНКО зазначила, що Київській області також запропоновано закупити зерно на Дунаєвецькому підприємстві. «Нам дешевше купити його на ринку», - заявила вона.

Довідка УНІАН. Кабінет міністрів України постановою від 13 лютого 2008 р. затвердив порядок поставки й використання борошна, виробленого із зерна державного продовольчого резерву й державного матеріального резерву, для виготовлення хліба масових сортів.

Торгова надбавка до ціни, за якою реалізується хліб масових сортів, не повинна перевищувати 10% оптово-відпускної ціни виробника незалежно від кількості посередників, які беруть участь у його поставці від виробника до кінцевого споживача. Перепродаж і експорт борошна забороняються.