Київ. 13 травня. УНІАН. Голова Шевченківської районної державної адміністрації Києва, кандидат на посаду мера столиці від Блоку Литвина Віктор ПИЛИПИШИН назвав “анекдотом 2008 року” заяву Блоку Черновецького про підкуп виборців конкурентами на виборах у столиці.

Про це він сказав сьогодні на прес-конференції в УНІАН, коментуючи заяву депутата Київради від Блоку Черновецького Сергія БЕРЕЗЕНКА, поширену прес-службою цього блоку.

Відео дня

"Щодо підкупу виборців, дійсно, останній раз була заява Блоку Чернівецького про те, що Блок Литвина скуповує голоси. Знаєте – це новий короткий анекдот, коли Блок Черновецького говорить про підкуп виборців, розумієте… Можемо сказати, що це анекдот 2008 року», - сказав В.ПИЛИПИШИН.

Він також висловив переконання, що подібні заяви і дії відносно Блоку Литвина і особисто нього свідчать про популярність і посилення впливу цієї сили в місті.

"Проти нашої політичної сили і особисто мене, починаючи з написів на заборах і продовжуючи написами в Інтернеті або пресі, виливається бруд тощо. Це говорить лише про одне, що наша політична сила має вплив у Києві. Мій вплив у Києві посилюється, і багатьом це не подобається», - вважає кандидат в мери.

Саме з цим В.ПИЛИПИШИН пов`язує і поданий до одного з київських судів позов про зняття його з реєстрації кандидатом на посаду міського голови.

«Ми скоро дамо прес-конференцію, де кандидати заявлять, що до них підходили з проханням запустити ролики проти нашої партії, особисто проти мене. Зараз дехто ВАСИЛЕНКО (за даними Київського тервиборчкому, самовисуванець Анатолій ВАСИЛЕНКО, 1957 р. н., освіта незакінчена вища, тимчасово непрацюючий – УНІАН) подає позов проти мене, щоб мене зняти з кандидата в мери», - повідомив В.ПИЛИПИШИН.

Разом з тим він висловив упевненість, що після виборів (відбудуться 25 травня) всі ці випади у бік його політичної сили припиняться. «26 травня тональність своїх розмов дуже серйозно можуть змінити. Ми, звісно, не злопам`ятні, але пам`ять у нас добра», - зазначив В.ПИЛИПИШИН.

Відповідаючи на питання, чи допускає він зрив виборів у місті, голова Печерського району відповів: «Є дійсно дуже багато провокацій, застосовується багато технологій. Мені здається, що вибори мають відбутися, тому що суспільство втомилося і має одержати визначеність. І суспільству ми повинні надати право обирати, ухвалити рішення. Я не виключаю такої можливості (зриву виборів – УНІАН), хоча думаю, що у політичних сил і у лідерів, які очолюють ці політичні сили, вистачить розуму не знущатися з людей».

Як повідомляв УНІАН, 11 травня депутат Київради від Блоку Черновецького С.БЕРЕЗЕНКО заявив, що телекамерою ТРК «Київ» було зафіксовано факт передачі грошей виборцям активістами Блоку Литвина за адресою: вул.Горького, 130.

С.БЕРЕЗЕНКО відзначає, що він обурений і неприємно здивований тим, що більшість політичних сил намагається купити підтримку киян. «Загальновідомими є факти купівлі голосів активістами БЮТ і Блоку Віталія Кличка. На жаль, приклад з них беруть і ті політичні сили, які практично не мають шансів потрапити до Київради», - сказав депутат.