Київ. 8 травня. УНІАН. Блок Юлії Тимошенко обіцяє доплачувати київським ветеранам Великої Вітчизняної війни по 500 гривень щомісяця. Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив народний депутат від БЮТ Сергій ПАШИНСЬКИЙ.

Депутат розповів, що сьогодні в Києві проживає 70 тисяч ветеранів ВВВ, з них 9 тисяч інвалідів війни. За його словами, протягом років незалежності ветеранам приділялось мало уваги: “вони кинуті напризволяще, і згадують про них лише на 9 травня”.

С.ПАШИНСЬКИЙ надав гарантії від імені БЮТ, що ця політична сила пам’ятатиме про ветеранів не лише 9 травня, а й послідовно впроваджуватиме в життя свої соціальні ініціативи щодо ветеранів.

Відео дня

Зокрема, крім гарантованих грошових доплат, БЮТ ініціюватиме відкриття спеціалізованих магазинів і аптек, де ціни будуть набагато нижчі, ніж ринкові.

Так, вже в цьому році планується відкрити понад 100 продуктових магазинів, де за пред’явленням ветеранського посвідчення можна буде купити продукти в 1,5 – 2 рази дешевше. За словами депутата, здешевлення продуктів харчування відбуватиметься за рахунок відшкодування з бюджету торгової надбавки, ПДВ, пільгових умов комунальних платежів для таких магазинів. Планується, що стануть удвічі дешевшими і ліки для ветеранів, за рахунок централізованих домовленостей щодо закупок у виробників ліків. Ці дві ініціативи, зауважив С.ПАШИНСЬКИЙ, стосуватимуться також і інших категорій малозабезпечених киян.

Соціальні ініціативи БЮТ також стосуються медичного та санаторного обслуговування ветеранів. А також реального втілення в життя норм закону щодо забезпечення перевезення ветеранів – відкриття муніципальної служби перевезень.

С.ПАШИНСЬКИЙ зауважив, що всі ці ініціативи можна реалізувати за рахунок бюджету міста. Він підкреслив, що сьогодні він становить 25 млрд. гривень, а після приходу БЮТ до влади в Києві він буде збільшений в півтора рази.

При цьому, депутат наголосив, що мова йде не про передвиборчі обіцянки, а про реальні кроки, які втілюватиме блок в Києві.