Київ. 7 травня. УНІАН. Всеукраїнське об’єднання «Свобода» виступає за зменшення чисельного складу Київради зі 120 до 90 депутатів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив кандидат на посаду Київського міського голови, лідер ВО «Свобода» Олег ТЯГНИБОК сьогодні на прес-конференції в УНІАН. (Київрада збільшила число депутатів із 90 до 120 у грудні 2005 року – УНІАН).

Зокрема, заявив О.ТЯГНИБОК, об’єднання «Свобода» на цих виборах – єдина серйозна політична сила, не пов’язана ні з старою комуністичною, ні з новою «демократичною» номенклатурою. За його словами, «Свобода» є єдиною на сьогодні послідовною ідеологічною партією національно-патріотичного спрямування з принциповими програмними засадами».

Відео дня

Презентуючи програму ВО «Свобода» на виборах до Київської міської ради, О.ТЯГНИБОК зазначив, що, в першу чергу, його політична сила виступає за захист самоврядних прав столичної громади. У разі перемоги на виборах «Свобода» обіцяє впровадити механізм вето громади щодо питань місцевого самоврядування, а також забезпечити право на опір у випадку його порушення.

Крім цього, одним з основних положень програми є зменшення чисельного складу Київради зі 120 до 90 депутатів.

ВО «Свобода» планує зробити всі рішення київської влади доступними для киян, зокрема публікувати їх в Інтернеті. ВО «Свобода» також виступає за демонтаж антиукраїнської символіки, а також за перейменування вулиць, назви яких пов’язані з періодом більшовицької окупації.

Щодо земельних та будівельних питань, то ця політична сила планує в умовах конкурсу на будівництво житла передбачити граничну межу рентабельності не більше 10%, що, на їх думку, призведе до суттєвого здешевлення житла.