Київ. 7 травня. УНІАН. Більшість експертів, політологів та журналістів вважають вкрай неефективною діяльність Верховної Ради України.

Про це свідчать результати експертного опитування Центру соціологічних та політичних досліджень “Соціовимір” та Інституту масової інформації, що були оприлюднені сьогодні під час прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

За словами голови правління центру “Соціовимір”, директора Міжнародного інституту демократії Сергія ТАРАНА, дуже неефективною роботу ВР VI скликання вважають 53,6% експертів, скоріше неефективною, ніж ефективною 43,5%. При цьому жоден опитаний не назвав діяльність парламенту ефективною чи скоріше ефективною, ніж неефективною. При цьому 2,9% опитаних не змогли визначитися з відповіддю.

С.ТАРАН зазначив, що 48,6% опитаних оцінили діяльність Арсенія ЯЦЕНЮКА на посаді голови ВР скоріше позитивно, ніж негативно, 14% - повністю задоволені роботою спікера. При цьому, тих, хто негативно оцінює діяльність А.ЯЦЕНЮКА, виявилося 8,6%, а тих, хто скоріше негативно, ніж позитивно – 22,9%.

Найефективнішими комітетами ВР експерти визнали Комітет з питань національної безпеки і оборони – 40% опитаних, Комітет у закордонних справах та Комітет з питань науки і освіти – по 22,9%.

Опитування проводилось 25 квітня – 5 травня 2008 року. Всього було опитано 35 провідних українських політологів, політичних експертів та парламентських журналістів.