Київ. 7 травня, УНІАН. Народний депутат України, кандидат у депутати Київради від БЮТ Микола ТОМЕНКО вважає, що влада Києва не здійснює підготовку міста до проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

“На сьогодні всі міста готуються і один лише Київ не готується до Євро-2012”, - сказав М.ТОМЕНКО.

Відео дня

За його словами, Київська міська державна адміністрація “реально нічого не зробила” для підготовки міста до проведення чемпіонату Європи з футболу у 2012 році.

М.ТОМЕНКО підкреслив, що „показовим прикладом балаканини замість реальної роботи у цьому напрямку є участь Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО у початку „знесення” ТРЦ „Троїцький” біля НСК „Олімпійський”, після чого процес цього знесення завершився”.

За словами депутата, у столиці досі “не розпочалося будівництво жодного спортивного об’єкту, пов’язаного з проведенням Євро-2012”.

Водночас М.ТОМЕНКО наголосив, що “лише нова професійна команда може забезпечити реальну підготовку до проведення чемпіонату у Києві”.

Він підкреслив, що на сьогодні головним завданням для БЮТ є повернення Києву “статусу справжньої столиці української освіти, науки, культури та охорони здоров’я”.

За словами М.ТОМЕНКА, надзвичайно важливо привести будівництво у Києві до визначеної стратегії погодженого громадою міста Генерального плану, а також визначити принципи нової забудови, згідно з якими будівництво житла чи торгово-офісних центрів буде обов’язково пов’язане з необхідністю зведення об’єктів соціальної та гуманітарної інфраструктури.

М.ТОМЕНКО виступає за повернення “до оптимальної і перевіреної часом системи управління через 10 районних управлінь охорони здоров’я замість теперішніх трьох територіальних медичних управлінь, які своїм створенням тільки збільшили кількість чиновників, централізували управління та підвищили хабарництво через тендерні закупівлі”. Він наголосив на необхідності проведення обов’язкового безоплатного діагностування для дітей та людей похилого віку.

За його словами, ще одним пріоритетом для БЮТ є упорядкування і розробка плану розвитку та реконструкції студентських містечок в столиці України.

„Важливим є фінансування з місцевого бюджету інноваційних проектів для вирішення реальних проблем міста. Очевидно, що треба залучати фахівців Академії наук України та вітчизняних виробників для розробки проектів з енергозбереження, переробки сміття у Києві тощо”, - вважає Микола ТОМЕНКО.

Він виступає за створення ради відомих діячів культури, яка б замість чиновників керувала розподілом коштів у сфері культури в місті Києві.