Київ. 5 травня. УНІАН. Українська партія презентувала свою першу “п’ятірку” виборчого списку на вибори Київської міської ради.

Як повідомив з цього приводу сьогодні на прес-конференції в УНІАН №1 списку Української партії Михайло РАТУШНИЙ, команда Української партії складається з кваліфікованих патріотів, котрі мають управлінську, економічну, юридичну та інженерну освіту.

Відео дня

Зокрема, крім М.РАТУШНОГО, до “п’ятірки” увійшли колишній військовослужбовець Олег ОЛІЙНИК, історик Володимир СЕРГІЙЧИК, економіст Андрій НОВАК та студент Олександр РЕЗНІЧЕНКО.

М.РАТУШНИЙ зазначив, що в разі перемоги на виборах Українська партія виступатиме: за надання права громаді контролювати розподіл бюджетних коштів міста і кадрові призначення посадовців; за передачу частини владних повноважень від міської до районних рад і територіальних громад; за обмеження надмірних повноважень міського голови.

Також партія обіцяє ініціювати заборону продажу київської землі та майна громади. На переконання Української партії, передача землі в користування має відбуватися тільки через відкриті аукціони і на умовах оренди. Партія також планує ввести спеціальний податок до міського бюджету на розвиток української мови і культури за використання іноземної мови в публічних назвах і написах.