Київ. 30 квітня. УНІАН. 1 травня низові організації Федерації профспілок України проведуть акції протесту в усіх регіонах країни з вимогою зміни керівництва ФПУ та необхідністю реформування профспілки.

Про це заявив голова комітету захисту прав членів ФПУ Микола ДЕРКАЧ на прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

За його словами, комітет був створений низовими осередками профспілки, які бачать необхідність кардинальної перебудови ФПУ.

М.ДЕРКАЧ наголосив, що сьогодні керівництво профспілки на чолі з головою ФПУ Олександром ЮРКІНИМ займаються розпродажем майна профспілок та витрачанням внесків простих членів, замість того, щоб захищати їхні права.

Член новоствореного комітету Василь ЮР’ЄВ зауважив, що сьогодні з профспілок вийшло понад мільйон членів (з 10 млн. – УНІАН), оскільки бачать неефективність діяльності ФПУ. Саме тому, комітет ініціюватиме проведення круглого столу з владою щодо необхідності реформування профспілок. Він зауважив, що комітет не ставить самоціллю заміну керівництва профспілки, але переконаний, що це неминуче відбудеться: “ми звертаємось до Міністерства внутрішніх справ, генерального прокурора щодо дій правління федерації, адже вже стільки порушено кримінальних справ і жодна не доведена до кінця. Напевно, це комусь вигідно, напевно, хтось за це отримує дивіденди”. Він висловив переконання, що після ретельної перевірки діяльності керівництва ФПУ багато хто з них може опинитися за гратами.

М.ДЕРКАЧ навів приклад по профспілковим санаторіям – за радянських часів їх нараховувалось 350, зараз залишилось 119.

Члени комітету захисту прав членів ФПУ запросили всіх членів профспілки прийти завтра об 11.00 до будинку профспілок у Києві на акцію протесту. Про час і місце аналогічних акцій в регіонах, вони пообіцяли повідомити на місцевому рівні.