Київ. 25 квітня. УНІАН. Громадський Суд України виступає проти створення Національного бюро розслідувань на базі правоохоронних органів.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив голова суду Анатолій МІСЯЦЬ.

За його словами, "Громадський Суд підтримує ініціативу Президента щодо створення Національного бюро розслідувань і наполягає на необхідності його створення", але це бюро має створюватись не на базі Міністерства внутрішніх справ чи Генеральної прокуратури, а до нього мають увійти представники громадських організацій, правозахисники, журналістів, "які мають досвід розслідування".

Відео дня

Таку позицію організації А.МІСЯЦЬ пояснив тим, що правоохоронні органи України "себе дискредитували".

"Громадський Суд України отримує сотні звернень та сигналів на беззаконня працівників МВС. Нам відомі тисячі фактів неправомірних дій працівників МВС, але нам маловідомі факти реального покарання працівників МВС, що цинічно порушили права та свободи людини", - сказав він.

Для прикладу А.МІСЯЦЬ навів ситуацію, в якій нещодавно опинилися керівники столичних автостанцій "Дачна" та Центральний автовокзал державного підприємства “Київпассервіс".

За його словами, ці особи за надуманими обставинами були на кілька годин затримані співробітниками міліції. Такі дії правоохоронців А.МІСЯЦЬ пов’язує з їхньою певною зацікавленістю в роботі нелегальних автоперевізників.

У свою чергу, присутній на прес-конференції начальник відділу нормативно-правової роботи ДП "Київпассервіс" Олександр ДЯДЮК поінформував, що у столиці працює чимало автоперевізників, які не мають ліцензій на право надання такого роду послуги. Зокрема, він відніс до них автоперевізників, які паркують свої мікроавтобуси поблизу станції метро "Чернігівська".

Як зауважив О.ДЯДЮК, "Київпассервіс" неодноразово зверталося до різних контролюючих органів, але “практичної допомоги” не отримало, в тому числі й від міліції.