Київ. 25 квітня, УНІАН. Українська народна партія підтримує ідею про обрання мера Києва та інших міст у два тури.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав лідер УНП, народний депутат України Юрій КОСТЕНКО сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

Він висловив переконання у необхідності змінити нинішню систему виборів мера, зазначивши, що не є нормальним, коли мер обирається невеликою кількістю виборців. За словами лідера УНП, “на сьогодні вже навчилися працювати з так званими електоральними нішами, навчилися задобрювати людей і, маючи підтримку в 5-6%, стають мерами”. Ю.КОСТЕНКО наголосив, що “ця система має бути змінена”.

В інтерв’ю УНІАН, коментуючи вчорашню заяву Президента України Віктора ЮЩЕНКА щодо застосування ним вето на закон про два тури виборів у разі його прийняття, Ю.КОСТЕНКО сказав, що формально таку позицію можна пояснити тим, що вибори почалися і “не можна змінювати правила гри”. “Це як змінювати правила гри у той час, коли вже на полі відбувається футбольний матч”, - додав він.

“А якщо говорити не про формальну сторону, то в цій ситуації вони (вибори - УНІАН) всіх шокують, а не надихають”, - зазначив Ю.КОСТЕНКО. За його словами, “шокують тим, що виборець зовсім по-іншому оцінює кандидата, ніж ми самі собі уявляємо”. “Виборець сьогодні бореться за виживання, і тому голосує тільки за того, хто дає хоч 5 копійок, але в його особисту кишеню” - додав він.

Ю.КОСТЕНКО підкреслив, що “песимістично” оцінює результати виборів у Києві. На запитання, чи не пов’язаний його песимізм з можливою поразкою демократичних кандидатів, Ю.КОСТЕНКО заявив: “Який демократичний кандидат”. “Як член демократичної коаліції можу сказати, що я не бачу демократичної коаліції”, - наголосив Ю.КОСТЕНКО. За його словами, “ті питання, які ми розглядаємо дуже далекі від того, що потрібно для демократичного розвитку України”.